Zöldüljünk a tömörítéssel adattárházakban és OLTP rendszerekben is - Advanced Compression

A tömörítéssel nem csupán kisebb helyen férnek el adataink, hanem a kisebb I/O szükségletnek köszönhetően teljesítményjavulást is elérhetünk, olcsóbb háttértár rendszerrel. Advanced Compression a tömörítés eszköze. Az Oracle Database 11g-től nem csupán a sok adat adattárházba betöltésénél, hanem akár a gyakori változtatásoknál, azaz tranzakciós (OLTP) felhasználásnál is remek tömörítési arányok érhetőek el.
Az Oracle Database Enterprise Edition-höz használható opció az Advanced Compression. Linkek a tömörítés üzleti és technológiai összefoglaló lapokra. A tömörítés a backupra és a hálózati forgalomra is működik.
A következő rövid videó az Advanced Compression fogalmát vezeti be egy mókás kisfilmen.
Előnyök: kisebb tárolási költség, kevesebb disk, gyorsabb alkalmazások és lekérdezések, az alkalmazások változtatás nélkül futnak. Hogy mitől zöld? Kevesebb diszk, kisebb energia felhasználás,...

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today