Újabb házassági terv az adatbázis piacon: Sybase és SAP

Az Oracle az utóbbi évben technológiai és alkalmazás oldalon több mint 50 céget vásárolt meg, legutóbb a hardver-operációs rendszer, Java, IDM, virtualizáció és számos más téren is innovatív Sun céget. Ráadásul az Oracle best-of-breed azaz iparági vezető cégekkel és mogoldásokkal erősíti a portfólióját. Az Oracle hosszú évek óta az adattárházak (data wrehouse) területén is a Gartner szerint a piacvezetők mágikus négyzetében van. Ennek a területnek vezető megoldása az Oracle Database optimalizált hardveren futtatása az Exadata / Database Machine hardveren az Exadata Storage Server Software-rel. Az Oracle Database mind tranzakciókezelésre mind adattárház feldolgozásra, mind ezen megoldások egy környezetben futtatására optimalizált megoldás.
Az SAP korábban meglehetősen elítélte az Oracle best-of-breed felvásárlási stratégiáját, mondván az nem vezet semmire. :) Most a megmaradék önálló cégek közül a Sybase-t szemelte ki. A BBC híre. Kicsit soknak tűnik az 5,8 milliárd dollár? Érdekes, hogy a cikk szerint a felvásárlási terv hírére az SAP részvény árfolyam 40 centtel esett.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today