Új BI certification információ: új adatforrások (új verziók) a listán

Az Oracle Business Intelligence Enterprise Editon és a kkv-nak készült csomag, a BI Standard Edition One (lásd a BI SE One frissítéséről a korábbi bejegyzést) számos új adatforrással lett bevizsgálva. További tervezett új bevizsgálásokról is olvashatunk itt, operációs rendszerrel, böngészővel, alkalmazásszerverrel kapcsolatban. A BI EE dokumentáció itt található. A System Requirements and Supported Platforms azaz rendszerkövetelmények és támogatott platformok c. dokumentum itt érhető el.
Új adatforrás bevizsgálások többek között:
- Oracle Database 11gR2,
- Microsoft SSAS 2008,
- SAP BW 3.5 SP 20 or higher, SAP BW 7.0 SP 17 or higher,...
- HP Oracle Database Machine
- HP Oracle Exadata Storage Server
- Sun Oracle Database Machine
- Sun Oracle Exadata V2,...

Az Oracle BI EE és SE One termékek szimultán heterogén adatforrás kezelést valósítanak meg, azaz egyszerre több adatforrásuk is lehet, amelyeket együtt kezelnek, többek között Oracle Database, Oracle OLAP, Hyperion Essbase, MS SQL Server, MS Anal.Services, SAP BW, IBM DB2, Informix, Sybase, Oracle Timesten, ODBC források, XML forrás, xls file-ok, stb.
Mit jelent ez a gyakorlatban?
Akár egy jelentésnek egy sora vagy oszlopa is tartalmazhat több különböző forrásból származó adatot, amit a BI Server a metaadat réteg alkalmazásával automatikusan össze tud kapcsolni! Ha az adatok több különböző fajtájú adatforrásból származnak, a join-okat maga a BI Server végzi el. Így akár egy jelentésben, egy pivottáblában vagy egy grafikonban is a költség mérőszám tartalmazhat adatot az Oracle alapú adattárházból és az SQL Serveren működő tranzakciós rendszerből, amiket a BI Server ad össze. Erre ilyen kidolgozottan igen kevés eszköz képes a világon.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today