Az Oracle már komoly növekedésben az Exadatával

Az Oracle 2011-es pénzügyi évének első negyedéves jelentéséhez kapcsolódó nyilatkozatokban több érdekes adatot is mondtak az Oracle vezetői az Exadata Database Machine rendszerről, mely az első az együtt és egymáshoz tervezett, hardvert és szoftvert tartalmazó, optimálisan futtató Oracle megoldások sorában. Q1FY11 Earnings Press Release and Financials (PDF)
Az Oracle elnöke, Safra Catz:
"Our hardware business also grew faster than we expected with Sun Solaris servers and Exadata leading the way." azaz:
"A hardware üzletünk szintén a vártnál gyorsabban növekedett a Sun Solaris szerverekkel és az Exadata vezető szerepével."
Mark Hurd, az Oracle másik elnöke:
"Next week at Oracle OpenWorld we will announce two new high-end systems that combine Sun hardware with Oracle software. ... We will invest over $4 billion in research and development this year, so our already robust product portfolio is only going to get stronger." azaz
"Az Oracle OpenWorld-ön kettő új high-end rendszert jelentünk be, melyek Sun hardverre és Oracle szoftverre épülnek. ... Több mint 4 milliárd dollárt fektetünk be kutatás és fejlesztésbe ebben az évben, az eddig is erős termék portfóliónk még erősebbé válik."
Nos ez meg is történt az Exalogic Elastic Cloud rendszer és az új kiépítésű, kifejezetten a tranzakciós rendszereket is támogató Exadata Database Machine X2-8 rendszer bejelentésével. Ezekről majd részletesebben írok a blogomban.
Larry Ellison, Oracle CEO:
"Our Exadata Database Machine continued to win new customers in Q1... The worldwide Exadata pipeline now exceeds $1.5 billion for the full fiscal year." azaz
"Az Exadata Database Machine rendszerünk a Q1-ben is folytatja az új ügyfelek megnyerését... Világszerte az Exadata pipeline erre a pénzügyi évre már meghaladja az 1,5 milliárd dollárt"

A ComputerWorld cikkéből:
"Oracle has made data warehousing core to its [long-term] strategy," said James Kobielus, an analyst with Forrester Research. "The company is already on a serious roll with Exadata." azaz James Kobielus, a Forrester Research elemzője mondta:
"Az Oracle az adattárházakat a hosszútávú stratégiájának magjává tette", "A cég máris komoly növekedésben van az Exadatával"
A ComputerWorld magyar nyelvű írása.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today