Sikeres Oracle Day Budapesten, 2009. nov. 18.

Magyarországon is megrendeztük az Oracle Day egész napos ingyenes Oracle konferenciát. Délelőtt a keynote előadások, majd kerekasztal beszélgetés vonzotta a sok száz résztvevőt. A délután folyamán a 6 különböző szekció várta a hallgatóságot. Örömmel jelentem be, hogy a BI-EPM-DW szekció volt a legnépszerűbb, azaz üzleti intelligencia - teljesítménymenedzsment - adattárház téma, melynek szekcióvezetője és előadója is voltam.
Itt" tekinthetők meg a témák, az előadások nemsokára letölthetők lesznek, majd jelzem ezen a fórumon.

ChP_1_.jpg

A programot Reményi Csaba, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója, nyitotta meg, előadásában érzékeltette, hogy az alkalmazásoktól kezdve az üzleti intelligencia területig milyen széles lehetőségeket kínál az Oracle ügyfeleinek, mindezt integrált elemekkel, nyílt környezetben. Őt követte keynote előadásával Charles Phillips, az Oracle Corporation elnöke! Nem mindennapi előadó, látogató Magyarországon! Charles Phillips először bemutatta a mai Oracle-t. A cég folyamatosan bővül, az elmúlt 4 évben több mint 35 milliárd USD-t költött több mint 50 vállalat felvásárlására. Csak a tavalyi évben 3 milliárd USD-t fordított kutatás-fejlesztésre! Felmerül kérdés, miért volt és van szükség akvizíciókra?
- Egyrészt, hogy minél szélesebb körben tudjunk megoldásokat nyújtani,
- másrészt a méretgazdaságosság miatt
- harmadrészt a különböző rendszerek szinergiái, kapcsolatai miatt
Bebizonyosodott ugyanis, hogy egy jól menedzselt informatikai cég annál stabilabb, minél több lábon áll, minél szélesebb a portfóliója, annál több folyamatot és funkciót tud költséghatékonyabban elvégezni és annál jobban tud koncentrálni a fejlesztésre is, és a közös területeket hatékonyabban képes működtetni.
Charles Phillips beszélt arról, milyen területeken vezeti az Oracle a piacot:
adattárházak, adatbázis-kezelő, adatbázis-kezelő Linuxon, elemző alkalmazások (analitikus), teljesítménymenedzsment (Enterprise Performance Management) beágyazott adatbázisok, köztesszoftverek, alkalmazásszerverek, kommunikációs iparági szoftverek, HR - HCM, ellátási lánc (SCM), ügyfél kapcsolat menedzsment (CRM), retail, pénzügyi szolgáltatások, bank, kormányzat, professzionális szolgáltatások.
ChP_2_.jpg

A négy legfontosabb ága a termékeknek:
- alkalmazások
- köztesszoftverek
- adatbázisok
- infrastruktúra és menedzsment
Az adatbázis-kezelőhöz kapcsolódó új terület a Database Machine / Exadata termékcsalád, azaz az Oracle 1 évvel ezelőtt belevágott a hardver üzletbe is. 2009. szeptemberben jelentette be Larry Ellison, az Oracle ügyvezető igazgatója, a Database Machine és Exadata V2-t. Az Oracle szoftver és a Sun hardver forradalmi együttműködése révén eddig nem tapasztalt sebességet lehet elérni mind a tranzakciós rendszerek, mind az adattárházak adatbázisainak futtatása során, és ez a platform adatbázisok konszolidációjára is kiválóan alkalmas.
Charles Phillips beszélt még, milyen irányban folytatódik az Oracle és a Sun együttműködés, továbbá elemezte a cloud computing (számítási felhő) alkalmazását az informatika 3 rétegében: infrastruktúra, platform, alkalmazások.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today