Oracle üzleti intelligencia és MySQL adatforrás

A tegnap Oracle sajtóhír a következő bejelentésről szól: megjelent a MySQL Cluster 7.1 új verziója. Ez is az Oracle elkötelezettségét jelzi a MySQL fejlesztése és az Open Source mellett.
A témáról nemrég irt a HWSW a következő cikkben: Az Oracle betekintést engedett a MySQL jövőjébe. Idézetek a cikkből:
"Santa Clarában az O'Reilly MySQL Conference and Expo rendezvényen személyesen az Oracle főmérnöke, Edward Screven beszélt arról, milyen jövőt szánnak a MySQL-nek."
"Screven igyekezett megerősíteni az Oracle korábbi vállalásait. "Továbbra is fejleszteni és javítani és támogatni fogjuk a MySQL-t" - szögezte le a főmérnök..."
A ComputerWorld cikke: A MySQL 'stratégiai fontosságú' az Oracle számára. Idézet a cikkből:
"Az elemző szerint az Oracle várhatóan a Microsoft SQL Server megoldásainak erős kihívójaként szeretné pozicionálni a MySQL-t. „Az Oracle vezetői egyszerűen a »Web adatbázisaként« fogják jellemezni a MySQL-t" - vélekedett O'Grady"

Miért is érdekes ez?
Azért mert Oracle Business Intelligence csomagok egyik adatforrása a MySQL adatbázis.
Azért mert az Oracle BI csomagok lelke, az Oracle BI Server egyedülállóan jól integrál heterogén adatforrásokat, mindezt egyetlen közös üzleti metaadat réteggel! Többek között erre nem képesek más szállítók.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today