Oracle Exadata: InformationWeek cikk, miért is remek az Exadata OLTP rendszerekhez

Az InformationWeek-ben jelent meg egy érdekes cikk az Oracle Exadata-ról:
A cikk alcíme: "Transcending data warehousing and OLTP, Oracle's Exadata is triggering an industrywide redefinition of the core IT systems that fire the global economy", azaz átlépve az adattárházak és tranzakciós rendszerek határait, az Oracle Exadata előmozdítja az a globális gazdaságot igazgató központi IT rendszerek iparági újradefiniálását..
Bob Evans írta: "Oracle's 22-month-old Exadata Database Machine has leapfrogged the data-warehousing market and become a major player in high-end OLTP environments, and is now being positioned as a core database-consolidation platform due to its unprecedented capacity and throughput. " azaz "az Oracle nem csupán felforgatta az adattárház piacot az Exadatával, és fő játékos a high-end OLTP rendszereknél, hanem adatbázis-konszolidációs célokra is pozicionálja az Oracle"
Még több ügyfél nevét hozta nyilvánosságra az Oracle: közte például China Mobile, melyet Andy Mendelshohn a világ legnagyobb mobil szolgáltatójának nevezett (képzeljük csak el, hány ügyfele lehet ennek a kínai mobil-szolgáltatónak...), illetve a Commonwealth Bank of Australia; BNP Paribas; Amtrak; Softbank; MTel; Garanti; Knowledgebase; True; Allegro; and Hiscom.
Andy Mendelsohn nyilatkozott arról is, miért remek választás az Oracle Exadata az OLTP rendszerek számára, miért tervezték a tranzakciós rendszerek optimális, nagyon gyors futtatására is az Exadata platformot, és mi itt a "random I/O" szerepe.
Mendelsohn szerint más hardware gyártók is tudnak nagy random I/O számokat felmutatni, de annak igencsak megkérik az árát!
Részletek a cikk második oldalán.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« június 2016
HKSzeCsPSzoV
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
Today