Oracle Exadata gép a Sysman-nál, a világ leggyorsabb adatbázisgépe Magyarországon is tesztelhető

Ma jelent meg a sajtóhír a Sysman Zrt. megvásárolt egy Oracle Exadata Database Machine gépet, mellyel már Magyarországon is kipróbálható az Exadata.

Oracle_Exadata.jpg

A Sun és Oracle által közösen fejlesztett Exadata Database Machine Version 2 a világ leggyorsabb rendszere az Oracle adatbázisok futtatására, mind az adattárházak, mind pedig az online tranzakció-feldolgozás terén, továbbá adatbázisok egy gépre konszolidálásában is jól alkalmazható, akár keverve is a különböző karakterisztikájú alkalmazásokat.
Az Oracle Exadata az Oracle legsikeresebb termékbevezetésének bizonyult, évente közel 1 milliárd dolláros forgalmat generálva. A szoftver és hardver elemek optimalizált együtteséből kialakított célrendszerek sorában az első képviselő az Exadata, melyben az adatfeldolgozó, tároló komponensek extrém gyors összeköttetésekkel rendelkeznek. A tároló komponensek sok adatbázis műveletet elvégeznek ott, ahol az adatok vannak.
Az Exadata rendszer hatalmas teljesítménye a gyors hardver képességeit optimálisan kihasználó szoftveren alapul. Többek között a tárolószintű lekérdezés optimalizálás, a hibrid oszlopos tömörítés, a hatalmas méretű cache javítja jelentősen a működési sebességét. Ez több üzleti felhasználási lehetőséget, alacsonyabb költségű működtetést jelent.
Olvassa el a sajtóhírt.
Sysman.jpg

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today