Oracle adattárházak vezető szerepben, Gartner és IDC

A 2010. januári Gartner Magic Quadrant for Data Warehouse Database Management Systems az Oracle vezető az adattárház adatbázisok kategóriában a Leaders Quadrantban szerepel, mind a vérehajtási képesség, mind a vízió teljessége tekintetében.
- "Oracle still enjoys 48.9% of the market", azaz az adattárházak piacának mintegy felét az Oracle adja.
- "Oracle continues to extend the stack, now to hardware, giving customers a single vendor for support", azaz az Oracle a szoftver mellett a Sun felvásárlással már hardvert is tudja adni.
- "Oracle has evolved its data warehouse go-to-market strategy so that it leads with the Exadata database machine", azaz az Oracle adattárház stratégiájában vezető szerepet tölt be az Exadata Database Machine.
- További fontos elemek adattárház szempontból a Database 11gR2-ben: továbbfejlesztett materializált nézetek és cube management, partition advisor, in-memory párhuzamos végrehajtás, továbbá az Exadata platformon a hibrid oszlopos tömörítés.
- Az Oracle adattárháza a legszélesebb körben portolható megoldás: Linux, Unix, Windows.
- Az Oracle Real Application Clusters és az Automatic Storage Management széles körben elismert alapja a nagy adattárházaknak (sok terabyte-os).

Az IDC híre.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« június 2016
HKSzeCsPSzoV
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
Today