Minden, amit tudni akarsz a BI Publisherről, csak még nem merted megkérdezni

A nyomdakész jelentéseket előállító eszköz az Oracle Business Intelligence Publisher.
Itt található a BIP technikai információ. Ajánlom a következő rendkívül hasznos blogot az BI Publisherről: Kanichiro Nishida BI Publisher blogja, Technical Manager, Oracle EPM/BI Consulting.

Az Oracle BI Publisher egységes megoldást kínál valamennyi üzleti dokumentum létrehozásához, kezeléséhez és célba juttatásához. Minta (template) alapú módszerrel nyomdakész és gazdag tartalmú jelentéseket, űrlapokat készít és publikál. A BI Publisher jelentés formátumait Microsoft Word, vagy Adobe Acrobat segítségével lehet megtervezni, tehát olyan eszközökkel, melyekkel a felhasználók már korábban ismeretséget kötöttek. Nincs további tervező eszközre szükség. A használat lépései:
1. Kimutatás definiálása: Az üzleti felhasználó a kimutatásokat egy tisztán webes felületű kliensoldali fejlesztői környezetben definiálja.
2. A kimenet összeállítása: A kimutatásokban szereplő adatok körének meghatározását követően a felhasználó megadhatja az adott kimutatáshoz használt elrendezési sablont is. A sablont számos általánosan használt eszközzel is meghatározhatja, mint például Microsoft Word, Adobe Acrobat vagy Microsoft Excel.
3. A kimutatás közreadási formátuma és csatornája: A felhasználók többféle dokumentumformátumot és kommunikációs csatornát is megadhatnak ugyanazon kimutatáshoz.
4. Kimutatáskészítés ütemezése: A kimutatási sablon definícióját követően a felhasználók eldönthetik, hogy az adott kimutatást azonnal vagy pedig egy későbbi időpontban, illetve rendszeresen kívánják-e lefuttatni.

Az Oracle BI Publisher integrált eleme a következő csomagoknak is: Oracle Business Intelligence Suite Enterprise Edition Plus és Oracle Business Intelligence Standard Edition One.
A BI Publisher felhasználó (named user plus) és processzor alapon is megvásárolható.
Az alkalmazás csomagok közül azok "gyári" adatkörére korlátozottan ingyenesen használható az Oracle E-Business Suite és a JD Edwards alkalmazásokhoz.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« augusztus 2016
HKSzeCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
       
Today