Megjelent a Database 12.1.0.2, az új Database In-Memory-val együtt

Megjelent a Database 12.1.0.2, azaz az első patchset a Database 12c-hez.

Nemsokára letölthető lesz: http://www.oracle.com/technetwork/database/enterprise-edition/downloads/index.html
Ebben megjelent a Database In-Memory is.

Már elkezdhetik tervezni a cégek a 12c-re való upgrade-et, pláne, hogy 2015. januárban lejár a 11gR2 Premier Supportja, s kezdődik az Extended Support periódus.

Az Oracle Database In-Memory funkció nagymértékben felgyorsítja a rendszereket, kimagasló in-memory teljesítményt nyújt, kompromisszumok nélkül, kockázatok  nélkül, a komplexitás növelése nélkül.

Használatához az alkalmazásokat sem kell módosítani, azok változtatás nélkül gyorsabban működnek, emellett az Oracle Database In-Memory a meglévő Oracle Database-hez is egyszerűen bekapcsolható.

Az Oracle Database In-Memory teljesen integrált az Oracle Database skálázhatóságával (scale-up, scale-out), a tároló tieringgel, a rendelkezésre állási és biztonsági funkciókkal, ami a piacon egyedülállóan kiterjedt megoldás. A valós idejű adatelemzés és lekérdezés együtt a minden alkalmazáson működő valós idejű tranzakció feldolgozással lehetővé teszi a transzformációt a valós idejű szervezetté, mely azonnal reagál a külső és belső ügyfelek igényeire, továbbá folyamatosan optimalizálja a kulcsfontosságú folyamatokat.

Az új In-Memory Column Format oszlopos tárolási formátum nagyságrendekkel felgyorsíthatja az analitikus funkciókat, az OLTP környezetek vegyes használatát is. A duális formátum kombinálja egyszerre a soros és oszlopos tárolást a memóriában azok minden előnyével. Számos memória alapú optimalizációval javítja a teljesítményt. Kihasználja a RAC környezetek skálázhatóságát is illetve a nagy SMP szerverek előnyeit is. Teljes mértékben kompatibilis a meglévő alkalmazásokkal.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« augusztus 2016
HKSzeCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
       
Today