Excel felület az Oracle OLAP-hoz, MDX lekérdezések

Az Oracle OpenWord-ön, 2009. október 12-én jelentette be az Oracle, hogy elkészült a Simba Technologies MDX eszköze az Oracle OLAP eléréséhez:
Oracle and Simba Technologies Introduce MDX Provider for Oracle® OLAP.
Az MDX Provider for Oracle® OLAP eszközzel közvetlenül az Excel felületről lehet elérni az Oracle OLAP multidimenziós (multidimenzionális) motor által kezelt adatokat. Az MDX Provider for Oracle OLAP esköz lehetővé teszi, hogy az Excel kereszttábla/pivott'bla (PivotTable) és PivotChart funkciókat közvetlenül használjuk az Oracle OLAP-ban tárolt adatvagyon ékszerek eléréséhez. :)
- könnyen kihasználhatjuk az Oracle Database OLAP nagy sebességét a lekérdezési és a számítási oldalon is
- támogatott táblázatkezelő és adatbázis-kezelő platformok: Microsoft Excel 2007 / 2003 és Oracle Database 11g Release 1 és Release 2.

MDX-Provider-for-Oracle-OLAP_.jpg
Az Oracle OLAP az Oracle Database EE-ben érhető el, annak opciójaként. Az Oracle a hírös és régebben csinos rekordokat is felmutató Oracle Express Server-ből fejlesztette ki az Oracle OLAP-ot, ami az adatbáziskezelő szerver részeként működik. Technikai OLAP információ.
Mire is jó az Oracle OLAP:
- az üzleti szakemberek gondolkodásához közel álló elemzési lehetőséget nyújt
- kifinomult analitikus lekérdezések elvégzése
- hatalmas lekérdezési sebesség, apró futási idők bármilyen mennyiségű adatra
- komoly számítási sebesség óriási adatmennyiségen is
- gyors aggregációk
- SQL-ből is kezelhetők és lekérdezhetők az OLAP adatok!
- a cube-organised materialized views alkalmazásával a relációs részletes adatok mögé transzparens aggregációs szinteket helyezhetünk el könnyen

Az MDX Provider for Oracle OLAP eszköz a következő helyen letölthető és kipróbálható: http://www.simba.com/MDX-Provider-for-Oracle-OLAP.htm.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today