Magyar nyelvű felület az Oracle BI eszközökben

Rendkívül fontos, hogy a felhasználók anyanyelvükön tudják használni a vezetői információs / üzleti intelligencia szoftvereket. Ez alapkövetelmény az államigazgatási, kormányzati, önkormányzati, oktatási szervezetek esetében.
Az Oracle sok szoftvere általában közel 30 nyelven elérhető, közte a magyar nyelven is.
Ahogyan látható, a felület magyar nyelven is futtatható, de a régiónkból is több nyelv rendelkezésre áll, például: magyar, cseh, lengyel, horvát, román, orosz, szlovák is. A bejelentkezésnél dől el, hogy éppen melyik nyelven szeretnénk éppen futtatni a felületet a böngészőnkben.
A rendelkezésre álló nyelvek listája a System Requirements and Supported Platforms dokumentumban található meg a BI termék dokumentációban.
Az Oracle BI EE és a kkv-nak készült BI SE One csomagok, illetve az ezek elemeként és külön is elérhető BI Publisher is 28 nyelven használhatók egyszerre köztük magyarul is. Többnyelvű lehet:
- a felület: menüelemek, gombok, stb. ez automatikus

Oracle_BI_magyar_nyelven.jpg

- az adatcímkék
- az üzleti fogalmak
- a jelentések, elemzések, irányítópultok címei
azaz minden a rendszerben. :) Egyébiránt a Discoverer is fut magyar nyelven.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today