MAA a Database Machine-nel, maximális rendelkezésre állás

Néhány napja jelent meg egy, a maximális rendelkezésre állást boncolgató Oracle fehérpapír :): Oracle Data Guard: Disaster Recovery for Sun Oracle Database Machine. Ez a dokumentum az Exadata környezetben az Oracle Data Guard és Active Data Guard használatát elemzi. Az utolsó oldalakon néhány rendkívül hasznos linket is találunk.

11g_logo.gif

Mire is használható a Data Guard?
- katasztrófa helyzet kezelése
- adatbázis gördülő upgrade
- egy megoldás az Exadata környezetre migrálásra
- a standby adatbázis kihasználása
A Sun Oracle Database Machine háromféle konfigurációban kapható: Full Rack, Half Rack és Quarter Rack, azaz teljes, fél és negyed szekrény kiépítésben. Felfelé upgrade-elhető és akár sok Full Rack összekapcsolva is egyetlen gépként tud működni. A határ tehát a csillagos ég! :) Hiszen a nap a legfontosabb csillagunk.
A Database Machine már önmagában is magas rendelkezésreállást biztosít, hiszen minden - a működés szempontjából fontos - minden komponense legalább duplikált! Természetesen ez az adatokra is vonatkozik.
A Database Machine ideális gyors környezet mind OLTP, mind DW futtatására, mind adatbázis konszolidációra. A tranzakciós (OLTP) rendszereknél régóta fontos követelmény, hogy az elsődleges site mögött legyen egy katasztrófa site, mely át tudja venni az adatbázis-kezelés feladatát, ha árvíz, tűz, vagy más szomorú katasztrófa történne az elsődleges site-on. Manapság már az adattárházak (DW) üzemeltetésében is fontos szerepet kap az MAA architektúra, azaz a Maximum Availability Architecture.
Innen letölthető a pdf: Oracle Data Guard: Disaster Recovery for Sun Oracle Database Machine.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today