IDC tanulmány: a BNP Paribas felgyorsítja az információ feldolgozást Oracle Exadatával

BNP Paribas Deploys Oracle Exadata To Accelerate Information Processing: The Hardware Perspective

Az IDC véleményét olvashatjuk el azzal kapcsolatosan, hogy a BNP Paribas bank milyen célból és hogyan használja fel az Oracle Exadata Database Machine megoldást az Oracle adatbázisának nagy teljesítményű működtetésére és milyen előnyei származnak a banknak az Exadata rendszerből.

Az IDC mind az ügyfelek mind a szállítók részéről érzi az együtt optimalizált hardver és szoftver elemekből álló rendszerek fontosságának növekedését. Ezt követte a BNP Paribas bank is, amikor Oracle Exadata Database Machine környezetre helyezte át az adattárházát.

- a BNP Paribas elsősorban a felhasználók gyorsabb és jobb kiszolgálására  továbbá  az adminisztráció megkönnyítésére váltott az Exadatára, átlagosan 17-szeresére nőtt a teljesítmény

- emellett jelentős OPEX megtakarítást is elért, kifejezetten  hardver management és setup területén

- drámaian megnőtt a teljesítmény, a korábban 30-60 másodperc helyett most 1 másodpercnél kevesebb idő alatt futnak le elemzői lekérdezések, köszönhetően az Exadata Storage Server Software-nek és az Exadata Smart Flash Cache-nek

Az elemzésben megismerhetjük a BNP Paribas korábbi adattárház architektúráját, olvashatunk magáról az Exadata bevezetési projektről és az Exadata gyakorlatban bebizonyított előnyeiről, köztük arról is, hogy a korábbi nagy erőforrásokkal végzett tuning jó részét az Exadata megoldás automatikusan elvégzi.

A BNP Paribas azt vizsgálja, hogyan lehet további rendszereihez is bevezetni az Oracle Exadata megoldást.

További olvasnivalók:

Oracle Second-Quarter Fiscal 2011 in EMEA: Strong Performance in Applications and Exadata (IDC #lcDK22677311, January 2011)
Bayer HealthCare Integrates OLTP and DWH Through Oracle Exadata for More Efficient Drug Information Analysis (IDC #JP2542811S, December 2010)
Oracle Exadata V2 Breaks the High Wall of Technology's Limitation (IDC #JP1073501S, February 2010)

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« szeptember 2016
HKSzeCsPSzoV
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
       
Today