Forradalom Version 2: Exadata Version 2 a Sunnal - adattárház és tranzakciós rendszereknek is!

o_exadata_clr.gif
A forradalom folytatódik, és nem csak Kubában! Itt a következő nagy dobás. WOW! A dobok verődnek. :) Olvasd el a sajtóbejelentést is.

Az iparági standard hardware komponensekből és a Sun FlashFire technológiájából építve és az Oracle Database 11g Release 2 és Oracle Exadata Storage Server Software Release 11.2 szoftver komponensekkel ellátva a Sun Oracle Database Machine Version 2 kétszer olyan gyors mint a Version 1 (ami csak az adattárházakat támogatta). A Version 2 mind az adattárházak, mind a tranzakciós rendszerek esetében kimagasló teljesítményt nyújt.

John_and_Larry_Exadata_V2.jpg
Az Oracle és a Sun ma este bejelentették a leggyorsabb adatfeldolgozó számítógépet, a Sun Oracle Database Machine-t és a Sun Oracle Exadata Storage Servert, és az Exadata Storage Software V2-t.

Larry Ellison és John Fowler (Executive Vice President, Sun) bejelentette az új hardver platformot és a hozzá adott szoftver V2-t.
Ez a Database Machine immár nem csak az adattárházas (data warehouse - DW) környezetek, hanem a tranzakciós (OLTP) környezetek számára is extrém nagy, elképesztő teljesítményt tud nyújtani. Ez a megoldás 2-szer gyorsabb a HP Oracle Database Machine-nál, az Exadata V1-nél. Egy rack-ben 5 TB Flash Disk is van cache-nek, kihasználja az Oracle Database 11g R2 újdonságát is. A V1-hez képest a V2-ben minden gyorsabb lett, a processzorok, a diszkek, a hálózati kapcsolat az elemek között. A meglévő HP Oracle Database Machine gépeken is lehet majd a szoftvert 11gR2 és Exadata Storage Software R2-re frissíteni.
Mik a fő jellemzői a Sun Oracle Database Machine-nak?
- extrém nagy teljesítmény adattárházak számára

Exadata_V2_performance.jpg

- extrém nagy teljesítmény OLTP alkalmazásokszámára
- extrém nagy teljesítmény vegyes felhasználásszámára és konszolidációra
Egyetlen Sun Oracle Database Machine (1 rack szekrény) teljesítményéről a megdöbbentő tények:
- Scan: 500 GB / sec sebességgel tömörített adatok esetén
- akár 1 millió I/O művelet másodpercenként (IOPS)
- adatbetöltés: 5 TB / óra
- akár 140 TB tömörített adat tárolása
A Sun Oracle Database Machine négyféle standard kiépítésben vásárolható: Database Machine Full Rack (8 adatbázis-kezelő szerver; 14 storage szerver), Database Machine Half Rack (4;7), Database Machine Quarter Rack (2; 3), és Database Machine Basic System (1;1).
folyt.köv.

Comments:

Igen, pontosan ilyet szeretnék én is; és azt is szeretném, ha az ügyfeleink is ilyet vennének és nem az várnák, hogy zsebszámológépen futtassunk nagyvállalati adattárházakat.

Posted by Bárány Szilárd on szeptember 15, 2009 at 10:44 DU CEST #

Egyetértek. Mennyibe fog vajon kerülni? Mikor lesz az első ilyen Magyarországon? Mikor lesz az első olyan Magyarországon, amin én dolgozhatok?

Posted by bakosb on szeptember 16, 2009 at 01:58 DE CEST #

Kedves Szilárd! Ami még a további bíztató a bejelentésben, az a következő: a nagy tranzakciós vagy adattárház teljesítményre, akár rendszerek konszolidációjára váró ügyfelek elindulhatnak a legkisebb kiépítéssel, azaz akár a Database Machine Basic System-mel is. üdvözlettel: Zoltán

Posted by Fekete Zoltán on szeptember 16, 2009 at 03:59 DE CEST #

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today