Főkedvenc BI és DW blogjaim 4: Kevin Closson blogja

A következő rendkívül értékes blogra hívom fel a figyelmet: Kevin Closson's Oracle Blog: Platform, Storage & Clustering Topics Related to Oracle Databases. Kevin Closson az Oracle-ben Performance Architect, kifejezetten fókuszál az Exadata és Database Machine termékek hatalmas teljesítményére. Ez a remek blog már több mint 3 éve működik.
Az Exadata termékcsaládba tartoznak:

Database_Machine_V2.jpg

- a Sun Oracle Database Machine a világ első OLTP (tranzakciós) rendszerek és adattárházak adatbázisát is optimálisan, extrém nagy teljesítménnyel futtató gépei
- az Exadata Storage Server, az intelligens tároló szerver komponens, mely önmagában is kapcsolható adatbázis-kezelőket futtató szerverekhez, extrém nagy I/O teljesítményt adva az Oracle adatbázisok alá, sok adatbázis műveletet off-loadolva, azaz tároló szinten végez el RDBMS feladatokat!
A blog témakörei között szerepelnek (a linkek a kapcsolódó Oracle oldalakra mutatnak):
- Oracle adattárházak és üzleti intelligencia rendszerek
- Exadata, Database Machine cikkek
- Automatic Storage Management (ASM) és társai :) , file rendszerek, tárolók
- teljesítmény és I/O (input/output)
- Nehalem, Intel Xeon 5500 processzorhoz kapcsolódó anyagok
- Oracle 11g cikkek
- Real Application Clusters (RAC, adatbázis-kezelő grid)

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today