Database Machine éles üzemben a koreai SK Telecomnál

Koreában a legnagyobb mobil kommunikációs szolgáltató az SK Telecom már élesben használja az Oracle Database Machine-t. Itt olvashatja el, hogy a Database Machine / Exadata hogyan
csökkentette tizedére az adattárház (DW) lekérdezési idejét.

SK_Telecom_Exadata.jpg
Az SK Telecom-nál 50 napos időablakban 24 terabyte-os (TB) adat keletkezik az 1, milliárd tranzakcióból. Ilyen nagy adatmennyiségeket elemezni hatalmas feladat, mindennek eredményeként a számlázási pontosság és az adatminőség jelentősen javult, ezáltal az ügyfelek fel a szolgáltatás magasabb szintre került. Az SK Telecom az Oracle megoldásával az Oracle versenytársakénál alacsonyabb költséggel tudta megoldani a nagy teljesítményű adattárház létrehozását a Database Machine-nel.
O_Exadata_clr.gif

A kelet-ázsiai régióban ez a vállalat az első felhasználója az Exadata termékcsaládnak, akik élesben használják; továbbá ideálisnak tartják a large-scale adattárház feladat ellátására, mondta Jin Hyung Lee, az SK Telecom Data Network Division vezetője.

Comments:

Jó látni, hogy vannak mobil cégek, akik komolyan veszik az adattárházat. Számos mobil operátor ügyfelünk nem tudja/akarja megfizetni a rendes hardvert, szoftvert. Majdhogynem zsebszámológépekre kell Enterprise megoldásokat telepítenünk. És nekünk kell menedzselni is a rendszereket, merthogy DBA-ra sem akarnak költeni...

Posted by Bárány Szilárd on január 24, 2010 at 08:38 DU CET #

Nagyon jó lenne látni, hogy árban, teljesítményben és ezek arányában hogyan szerepet az Exadata a Teradata megoldásokkal szemben.

Posted by Bárány Szilárd on január 24, 2010 at 08:39 DU CET #

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today