BI Standard Edition One upgrade, a legújabb verzióra áttérés

Hogyan kell az Oracle Business Intelligence Standard Edition One (BI SE One)-t az aktuális verzióra frissíteni? Nagyon egyszerűen: "Húzd ki a szent biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig! Se többet se kevesebbet...".
MInd a BI SE One, mind a BI EE stratégia termék. A BI SE One kifejezetten a kkv-nak készült. A BI SE One-ból a 10.1.3.2.1 verzió a letölthető. A BI Enterprise Edition-ból pedig a 10.1.3.4.1 verzió a legújabb. A BI SE One le van maradva? Csudát! Nagyon egyszerű feladat a BI SE One frissítése, hiszen a BI EE-vel közös komponenesek teljesen megegyeznek. Hozzávalók:
1. végy egy BI SE One-t, telepítsd fel
2. végy letöltésileg egy legújabb verziójú BI EE-t
3. frissítsd becsben tartott BI SE One-od komponenseit a BI EE új komponenseivel (előtte természetesen mentsd a repository-t, a webcatalogot, konfig file-okat)
4. használd BI SE One-odat boldogan és megelégedéssel (hacsak nem fizetsz be a még nagyobb lehetőségeket nyújtó BI EE-re :) )
Hogyan végezhető el a 3. lépés? A BI EE installerrel történő rátelepítésnél a rendszer figyelmeztet, hogy talált egy korábbi telepítést, válaszuk a korábbi konfiguráció megőrzését, "preserve the existing configuration". A BI EE megfelelő komponenseivel frissítésnél gondoskodni kell arról, hogy a meglévő BI SE One komponensek mellé új komponensek ne kerüljenek fel, illetve ne használjuk azokat,hiszen ez licenszjogi következményekkel járna.
Milyen további jó hírekkel szolgál a verzió frissítés:
- magyar nyelvű felület, ez már 1,5 éve rendelkezésre áll
- új platform operációs rendszer és adatforrás bevizsgálások
- hibajavítások
Hivatkozás: My Oracle Support, Knowledge Base, ID 743916.1

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today