BI fejlesztés: mi a megoldás, ha nem látod az aggregált adatokat a pivot táblában?

Mindenkivel előfordulhat, hogy BI elemzések, jelentések készítése közben ráébred:
a táblázatban látja az adatokat, de a pivot táblában nem lát adatot. Üres...

Oracle_BI_Administration_.jpg

Mi a megoldás? Az esetek egy részében következő:
A BI Administration eszközben be kell állítani az aggregációs szabályt a megfelelő adatpontra, s akkor a hierarchia magasabb szintjén is látszanak majd az adatok.

Persze összegző táblák, nézetek bekapcsolásával, vagy Oracle OLAP illetve Essbase kockák alkalmazásával is kezelhetjük az aggregálásokat.

Comments:

szia Zoli, Nem feltétlenül kell az admin toolban változtani az aggregációs szabályon. Lehetséges, hogy az tudatosan nem volt beállítva és egy utólagos módosítás más, kész riportokat 'ront el'. Egy riportkészitőnek pedig nem feltétlenül van joga módosítani a metaadatokat az Admin Tool-lal. Az 'Answers'-en belül, a pivot tábla készítésénél is adhatunk meg aggregációs szabályt. Ennek hatása csak az adott pivot táblára van, a metaadatok nem módosulnak. üdv gyuri

Posted by Gyuri on április 27, 2010 at 06:45 DE CEST #

Szia Gyuri! Természetesen nem kell minden logikai oszlopra aggregációt beállítani az rpd-ben. Igazad van, bizonyos esetekben célszerű pivot tábla szinten aggregálni. Figyelmetlenségből mégis előfordulhat, hogy kimarad az adott oszlopra szükséges aggregálás beállítása az adminisztrátori munka során és ez az első teszeknél derül ki. üdv: Z

Posted by Fekete Zoltán on április 29, 2010 at 03:01 DE CEST #

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today