BI-EPM-DW szekció beszámoló I., Oracle Day, 2009. nov. 18.

A sikeres Oracle Day Budapesten, 2009. nov. 18. blogbejegyzésben az Oracle Day délelőtti plenáris rendezvényeiről írtam.
Most a délutáni üzleti intelligencia (BI) - teljesítménymenedzsment (EPM) - adattárházak (DW) szekció előadásait foglalom össze. Mint szekcióvezető felvezettem a témákat és az előadásokat.
1. előadás: Krízis technikák és üzleti intelligencia, teljesítménymenedzsment, Radnai Szabolcs, Oracle, BI üzletfejlesztési vezető - Kelet-Európa régió.
Radnai Szabolcs a kelet-európai Oracle üzleti intelligencia terület üzletfejlesztési vezetője elmagyarázta, hogy a menedzsment rendszerek hogyan egészítik ki az operatív rendszereket és ez hogyan befolyásolja a vállalatirányítás hatékonyságát, kiválóságát.
Az operatív kiválóságra, mint alapra,

Thumbnail image for Radnai_Szabolcs_Oracle_BI_BDM_1.jpg
épülhet rá a vezetési kiválóság, ha okosan, összehangoltan és alkalmazkodó módon vezetjük a szervezetet, ehhez tudnak hozzájárulni a jól használt BI és EPM eszközök, alkalmazások.
Mindezek tükrében felrajzolta az Oracle BI-EPM megoldás elemeit és ezek összefüggéseit a heterogén adatforrásoktól az adatintegráción keresztül a BI szerverig, és a lekérdező, elemző, risztáskezelő, tervező, modellező elemekig és az irányítópultokig (Interactive Dashboards).
Az Oracle BI rendszer legfontosabb jellemzői:
- Integrált rendszer, folyamatos innováció
Thumbnail image for Oracle_BI_rendszer.jpg

- Nyílt és szabvány alapú felépítés
- Egységesített BI platform
- Magyar nyelven is használható
- Közös komponensek az EPM termékstruktúrában
- Kiépített integráció az Oracle alkalmazásokkal és Middleware elemekkel
- KKV csomag az elemzési és lekérdezési feladatokra, azaz az Oracle BI Standard Edition One csomag formájában kifejezetten a kis- és középvállalatok számára az interaktív irányítópultokat, jelentéskészítő és ad-hoc elemző komponenseket, továbbá az Oracle Database SE One-t és a Warehouse Builder alap funkcióit tartalmazó csomag használható.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today