2009.szept.30.: BIWA webes előadás: Sun Oracle Database Machine

Ma este magyar idő szerint 18 órakor a következő eladást tekinthetjük meg a böngészőnk (IE) alkalmazásával: Sun Oracle Database Machine for Data Warehousing. Mindezt a BIWA keretében. A Sun Oracle Database Machine-en az Oracle Database 11g Release 2 fut és az Exadata Storage Server Software V2. Az újdonságok többek között:
- Smart Flash Cache memória, ultra-gyors I/O - eléri az 50 GB / s-ot a teljes rack kiépítésben (és a tömörítést hatását még nem is számoltuk)
- Exadata Hybrid Columnar Compression - a hibrid oszlop-alapú tömörítés növeli az adatkapacitást és csökkenti a scan időt: 500 GB / s I/O
- gyors adatbányászati pontozás - a CPU-intenzív munkát az adatbázis helyett az Exadata tároló szerverek végzik el
- In-Memory Parallel Execution - memóriában párhuzamos végrehajtás, teljes táblák memóriában cache-elése az összes node-ot használva! az új TPC-H rekord alapja

Érdemes már az előadás előtt kipróbálni, hogy az IE böngészőnk és beállításaink megfelelőek-e.
Az előző előadás témája "Az adatbányászat segítségével a visszaélések és anomáliák felderítése" volt. A következő előadás októben 7-én a Partitioning-ről, azaz a particionálásról fog szólni. Minderről a BIWA site-on láthatunk elmentett anyagokat.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« június 2016
HKSzeCsPSzoV
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
Today