kedd júl. 22, 2014

Letölthető az Oracle Database 12.1.0.2

Már letölthető az Oracle Database Enterprise Edition 12.1.0.2, jelenleg a következő platformokra (a lista tovább fog bővülni):

Linux x86-64, Oracle Solaris (SPARC systems, 64-bit) és Oracle Solaris (x86 systems, 64-bit).

http://www.oracle.com/technetwork/database/enterprise-edition/downloads/index.html

Megjelent a Database 12.1.0.2, az új Database In-Memory-val együtt

Megjelent a Database 12.1.0.2, azaz az első patchset a Database 12c-hez.

Nemsokára letölthető lesz: http://www.oracle.com/technetwork/database/enterprise-edition/downloads/index.html
Ebben megjelent a Database In-Memory is.

Már elkezdhetik tervezni a cégek a 12c-re való upgrade-et, pláne, hogy 2015. januárban lejár a 11gR2 Premier Supportja, s kezdődik az Extended Support periódus.

Az Oracle Database In-Memory funkció nagymértékben felgyorsítja a rendszereket, kimagasló in-memory teljesítményt nyújt, kompromisszumok nélkül, kockázatok  nélkül, a komplexitás növelése nélkül.

Használatához az alkalmazásokat sem kell módosítani, azok változtatás nélkül gyorsabban működnek, emellett az Oracle Database In-Memory a meglévő Oracle Database-hez is egyszerűen bekapcsolható.

Az Oracle Database In-Memory teljesen integrált az Oracle Database skálázhatóságával (scale-up, scale-out), a tároló tieringgel, a rendelkezésre állási és biztonsági funkciókkal, ami a piacon egyedülállóan kiterjedt megoldás. A valós idejű adatelemzés és lekérdezés együtt a minden alkalmazáson működő valós idejű tranzakció feldolgozással lehetővé teszi a transzformációt a valós idejű szervezetté, mely azonnal reagál a külső és belső ügyfelek igényeire, továbbá folyamatosan optimalizálja a kulcsfontosságú folyamatokat.

Az új In-Memory Column Format oszlopos tárolási formátum nagyságrendekkel felgyorsíthatja az analitikus funkciókat, az OLTP környezetek vegyes használatát is. A duális formátum kombinálja egyszerre a soros és oszlopos tárolást a memóriában azok minden előnyével. Számos memória alapú optimalizációval javítja a teljesítményt. Kihasználja a RAC környezetek skálázhatóságát is illetve a nagy SMP szerverek előnyeit is. Teljes mértékben kompatibilis a meglévő alkalmazásokkal.

péntek júl. 11, 2014

Bejelentés, 2014. július 15. Connect All Your Data with SQL www.oracle.com/bigdatabreakthrough

Egy fontos bejentés egy hónapja volt a nemsokára megjelenő Database In-Memory funkciókról.

A következő izgalmas bejeltésre már csak néhány napot kell várni a Hadoop, NoSQL és az Oracle Database még szorosabb együttműködéséről.
www.oracle.com/bigdatabreakthrough
Connect All Your Data with SQL

Érdemes ezt a videót is megtekinteni előtte: What if Smart Scans Could Accelerate SQL on Hadoop?


kedd júl. 01, 2014

Oracle Business Intelligence EE, SE One és a Discoverer kapcsolata

A Discoverer felhasználóknak érdemes migrálniuk Oracle Business Intelligence Enterprise Edition vagy Standard Edition One csomagokra, vagy BI Foundation Suite-re. A Reports felhasználóknak pedig BI Publisherre.

Érdemes elolvasni a 2014. márciusban frissített Oracle Business Intelligence Discoverer Statement of Direction anyagot:

http://www.oracle.com/technetwork/developer-tools/discoverer/overview/discoverer-sod-jan2009-132849.pdf

About


Fekete Zoltán vagyok, 1998 óta dolgozom az Oracle presalesben. Az Oracle Database és opció, adatbázis biztonság, storage optimalizáció, Database In-Memory, üzleti intelligencia, OLAP, adatbányászat, területekkel foglalkozom. A blogon publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával. The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.

Search

Categories
Archives
« július 2014 »
HKSzeCsPSzoV
 
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
       
Today