Token of SmartCard, of beide?

De Sun Ray maakt gebruik van een SmartCard in combinatie met een password voor het aanmelden van gebruikers, Sun Secure Global Desktop wordt vaak ingezet met toegangscontrole via username en password. Maar is dat veilig genoeg voor uw implementatie?

Vaak niet, en daarom worden PKI certificaten toegevoegd op de SmartCard zoals gebruikt bij de UZI pas.  Ook voor Sun Secure Global Desktop wordt vaak een extra veiligheidsmechanisme toegevoegd door gebruik te maken van een token. Maar het zou natuurlijk mooi zijn als beide gecombineerd worden. En dat kan, met de ActiveIdentity Smart DisplayCard Tokens.

Rene Klomp van Sun Microsystems beschrijft op zijn blog hoe dit werkt en wat daar voor nodig is om te implementeren bij uw bedrijf. Om een indruk te krijgen van de kracht van deze oplossing is het gebruikers scenario in een korte video weergegeven. In dit scenario wordt op kantoor gebruik gemaakt van een Sun Ray werkplek. De gebruiker wil daarna thuis zijn werk nog verder zetten en gebruikt hiervoor zijn laptop om via Sun Secure Global Desktop verbinding te maken met zijn virtuele desktop.


Opmerkingen:

Voeg je opmerking toe:
Opmerkingen zijn uitgeschakeld.
About

Nieuws en informatie over Oracle Virtual Desktop Infrastructure (VDI).

Search


Categories
Archives
« februari 2017
madiwodovrzazo
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
     
       
Vandaag