Sun Ray Laptops als aanvulling op de Sun Ray 2, Sun Ray 2FS en Sun Ray 270

De Sun Ray 2, Sun Ray 2FS en Sun Ray 270 zijn specifiek bedoeld voor een vaste plek op een bureau. Doordat het een stateless client is en er dus geen sessie informatie op bewaard wordt is het mogelijk door "hotdesken" gemakkelijk op een andere werkplek door te gaan zonder opnieuw een verbinding op te moeten zetten naar je virtuele desktop.  Hierdoor zijn zaken als thuiswerken en flexwerkplekken direct beschikbaar geworden.

Maar er zijn natuurlijk ook situaties waar je mobiel wil zijn en toch de veiligheid en gemak van de Sun Ray technologie wil gebruiken. 

Speciaal hiervoor zijn er een aantal bedrijven die de Sun Ray technologie gebruikt hebben op Laptops te ontwikkelen. Deze laptops gedragen zich precies hetzelfde als de Sun Rays zodat ze ook met SmartCard te gebruiken zijn, geen lokale data hebben, geen lokaal OS, geen lokale applicaties zoals RDP clients o.i.d.. Een Ultra Thin Laptop dus, veilig en flexibel in te zetten.

De Sun Ray Laptops moeten via een netwerkverbinding connectie maken naar de Sun Ray Server. Deze netwerkverbinding kan tot stand komen door middel van een vaste ethernet aansluiting, een WiFi verbinding maar ook via een HSDPA kaart. Vanzelfsprekend zet de Sun Ray Laptop een veilige VPN verbinding op waarna het aanmeldscherm van Sun VDI verschijnt.

Bekende fabrikanten van de Sun Ray Laptops zijn Accutech en Tadpole.  

Hieronder een film die het gebruik van een Accutech Gobi8 laat zien.

Bron: http://blogs.sun.com/jreilly/entry/sun_ray_multimedia_technology_over

Bron: afbeelding: Tadpole website

Opmerkingen:

Voeg je opmerking toe:
Opmerkingen zijn uitgeschakeld.
About

Nieuws en informatie over Oracle Virtual Desktop Infrastructure (VDI).

Search

Categories
Archives
« juli 2016
madiwodovrzazo
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Vandaag