Multi-Head VDI met Sun Ray in Xinerama

Het aansluiten van meer dan een scherm in een VDI omgeving is vaak een wens. of zelf een eis, tijdens een selectie traject. Met Sun VDI kan dit op een hardwarematige manier worden opgelost,  bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Sun Ray 2FS. De Sun Ray 2FS zoals hiernaast afgebeeld,  heeft twee DVI uitgangen. Hierdor kan een sessie worden afgebeeld op twee schermen naast elkaar.  Dit in Xinerama mode waarbij de gebruiker hier  twee keer hetzelfde beeld ziet maar een lang gestrekt beeld van zijn desktop sessie. Het maakt daarbij natuurlijk niet uit of je hiervoor een Windows XP, Windows 7 of Ubuntu sessie displayed.

Maar zoals je wel vaker ziet zijn de softwarematige oplossingen nog veel uitgebeider. De Sun Ray Server Software is namelijk zodanig in te stellen dat er een Multihead opstelling van een aantal Sun Rays neer opgezet kan worden.  Hoe dit is te realiseren staat uitgebreid beschreven in de Wiki en komt ook aan bod in de Sun VDI Implementatie Workshops.

Softwarematig is het mogelijk om een VDI sessie op meerdere Sun Rays te displayen. Hierbij wordt een  sessie verdeeld over de aanwezige Sun Ray schermen. Op de afbeelding hiernaast worden 3 Sun Ray 270's gebruikt in een MultiHead configuratie.

De Sun Ray 270 is een Sun Ray met een geintegreerd scherm. Er is in deze opstelling dus geen andere hardware nodig dan deze 3 Schermen en het toetsenbord + muis.  Dit betekent dus ook dat er geen PC's onder het bureau stroom staan te gebruiken, warmte staan te produceren en geluid staan te maken.

In dit voorbeeld staan er 3 Sun Ray 270's opgesteld maar hetzelfde kan natuurlijk ook gerealiseerd worden met de andere Sun Ray types. Het maximale aantal Sun Rays dat in deze multihead opstelling geconfigureerd kan worden is 16. In het geval van de Sun Ray 2FS betekent dit dat er maar liefst 32 schermen aangestuurd kunnen worden.

De opstelling kan zowel in de breedte als in de hoogte worden geconfigureerd. Zo kun je een videowall maken of bijvoorbeeld een werkplek zoals je bij traidingfloors ziet. Onlangs heeft Banca Monte dei Paschi di Siena op deze manier haar trainingfloor ingericht met MultiHead Sun Rays.

Onderstaande afbeeldingen laten nog een aantal opstellingen zien. Bijvoorbeeld een Windows XP sessie afgebeeld op een multihead Sun Ray 270 opstelling in een 3 bij 1 opstelling.

En bijvoorbeeld een opstelling van 3 x 2.


Opmerkingen:

Voeg je opmerking toe:
Opmerkingen zijn uitgeschakeld.
About

Nieuws en informatie over Oracle Virtual Desktop Infrastructure (VDI).

Search

Categories
Archives
« juli 2016
madiwodovrzazo
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Vandaag