Live migration nu ook in VirtualBox

Mijlpaal voor Sun VirtualBox: de populaire applicatie doet met de nieuwe versie aan live migration van virtuele desktops.

Sun Microsystems heeft VirtualBox 3.1.0 deze week vrijgegeven, en naast de gebruikelijke bugfixes is de open source desktopvirtualisator uitgebreid met nieuwe functies. Belangrijkste verbetering is de toevoeging van Live Migration, dat Sun aanduidt als Teleportation.

Daarmee kan de gebruiker zijn virtuele desktops verplaatsen van host naar host, zonder dat deze tijdelijk offline moet worden gehaald. Live Migration is in bedrijfsomgevingen een veelgezochte functie, en de toevoeging moet van VirtualBox dan ook een serieuze concurrent maken van XenDesktop.

Dat is niet de enige toevoeging die de ontwikkelaars hebben gedaan. Virtuele desktops kunnen nu van iedere snapshot worden teruggezet. Voorheen kon dat alleen van de meest recente. 2D-versnelling wordt toegepast op de virtuele instances, waardoor de prestaties van bijvoorbeeld video flink beter moeten worden, en gaat het platform flexibeler om met storagetypes. Je kunt nu meerdere stations per type toepassen op willekeurig welke IDE- controller.

VirtualBox vormt het technische hart van de destkopvirtualisatiesoftware van Sun Microsystems, xVM. Het voormalige Innotek-pakket wordt vooral gebruikt om Windowsprogramma's in Linux te draaien.

Bron: Techworld.nl

Gepubliceerd: 2 december 2009 om 11:17 uur
Auteur: Michiel van Blommestein

Opmerkingen:

Voeg je opmerking toe:
Opmerkingen zijn uitgeschakeld.
About

Nieuws en informatie over Oracle Virtual Desktop Infrastructure (VDI).

Search

Categories
Archives
« juni 2016
madiwodovrzazo
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
Vandaag