szerda dec. 19, 2012

Tegnap délutáni Guru Partin a Proaktív Támogatásról beszéltünk


Gyorsan közeleg a karácsony, hagyományosan ilyenkor tartja Oracle Guru partiját az Oracle University. Idén első ízben az Oracle Support is tartott előadást, melynek témája a Proaktív Támogatás volt.


Az előadás elején rövid kis felmérést végeztünk arról, hogy az Oracle által kínált proaktív támogató eszközöket mennyire ismeri, illetve mennyire használja a hallgatóság. 


A felmérésből kiderült, hogy a támogatást igénybe vevők több proaktív eszközt is ismernek, egy részüket használják is. Azonban az is látható a válaszokból, hogy vannak olyan területei a támogatásnak, melyeket nem ismernek az Ügyfelek, vagy ismerik, de nem használják ki Support nyújtotta összes lehetőséget.


Az előadás három fő témakört ölelt át:   


 

  • PREVENT / MEGELŐZ

  • RESOLVE / MEGOLD

  • UPGRADE / FRISSÍT


A PREVENT / MEGELŐZ témakörben áttekintettük milyen eszközök támogatják Ügyfeleinket a szoftverek, rendszerek egészségének megőrzésében, a hibák/betegségek elkerülésében, a problémák megelőzésében


A RESOLVE / MEGOLD részben azokat a rendelkezére álló eszközöket, lehetőségeket ismertettük, melyek a  problémák gyors megoldását, a felmerült kérdések gyors megválaszolását segítik 


Az UPGRADE / FRISSÍT témában a folyamatos megújulásban, a szoftverek és rendszerek életciklusának megtervezését, ill. naprakészen tartását támogató szolgáltatásokat tekintettük át.  

 Guru Parti
  
 Get ProactiveMindezek az eszközök, lehetőségek termékenként strukturált formában Oracle Premier Support: Get Proactive! [ID 432.1]  My Oracle support cikken belül hozzáférhetőek. 


Következő szemináriumunkat már az új esztendőben, 2013. január 9-én, 9:00 órától tartjuk az Oracle Hungary irodában. 


A szeminárium témája: Hogyan használjuk az Oracle Supportot? - Gyakorlati tanácsok egy támogató mérnök szemszögéből 


Előadó: Fekete Krisztián - támogató mérnök


Minden érdeklődőt szeretettel látunk a januári szemináriumon! 

Minden kedves Ügyfelünknek meghitt, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és sikerekben, örömökben gazdag boldog új esztendőt kívánok!   Karácsonyfa


szerda dec. 12, 2012

Előfordult már, hogy nehezen tudta értelmezni milyen patch-et is javasolt a támogató mérnök?

Bevallom, Ügyfeleink bejelentéseinek monitorozása közben nem egyszer gondolkodóba estem, mit is jelentenek a PSE, MLR, One-off, és további gyönyörűséges kifejezések, melyeket a támogató mérnökök használnak.

Nemrégiben bukkantam rá a My Oracle Suport-on a  Document ID 1430923.1 cikkre, melyben ezen kifejezések magyarázatát át tudjuk tekinteni.


Szerencsére a leírásban szerepelnek a korábbi kifejezések is, mert én úgy látom vannak támogató mérnökök akik egyelőre még a régi elnevezéseket használják.


Ha már a javításokról esik szó, szeretném felhívni a figyelmet az Oracle Tech Error Correction Policy document-re is, mely nagyszerű áttekintést ad az Oracle bug javítási irányelveiről.


Ebben a dokumentumban megtalálhatjuk a Release Schedule of Current Database Releases (Doc ID 742060.1)  és  Error Correction Support Timelines for Oracle Application Server (Fusion Middleware) (Doc ID 944866.1) cikkek hivatkozásait is melyeken belül akár az Adatbázis és Fusion Middleware termékek roadmap-jéig is eljuthatunk.


Érdemes ezeket a cikkeket a My Oracle Support felületen kedvencnek megjelölni, hogy bármikor könnyedén elérhetők legyenek.

A számunkra hasznos cikket a kedvencek közé a cikk címe melletti csillagra kattintva tehetjük kedvenceink közé és következő alkalommal a menüsorban talál csillagra kattintva varázsolhatjuk elő az alábbi képernyő részletek szerint. About


Gruhala Izabella vagyok, 16 éve dolgozom az Oracle-nél. Az Oracle Támogatás üzletág magyarországi vezetőjeként Ügyfeleinket segítem a támogatási szolgáltatás nyújtotta proaktív és reaktív eszközök maximális kiaknázásában. Blog-omon keresztül szeretném szélesebb körben terjeszteni az Oracle Support-tal kapcsolatos hasznos tudnivalókat, valamint tájékoztatást nyújtani az aktuális support vonatkozású változásokról, bejelentésekről. A blog-on publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.

Search

Archives
« december 2012 »
HKSzeCsPSzoV
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
Today