csütörtök nov. 29, 2012

A követező Support szeminárium időpontja

Ahogy korábban már említettem, a következő szemináriumot rendkívüli módon az Oracle Oktatás "Guru Party-jával" együtt tartjuk, 2012. december 18-án 17:00 órai kezdettel.


A szeminárium témája: Legyen proaktív a Premier támogatással !


A havi support szemináriumokról a My Oracle Support 1475680.1 cikkében is olvashat.
EBS 11i- Új ÁFA törvényt követő lokalizációs csomag

Mai világunkban már hozzászokhattunk, hogy minden változik. Már meg sem lep bennünket, hogy az ÁFA törvény 2013-tól szintén módosul.


Jó hír E-Business Suite 11i -t használó Ügyfeleink számára, hogy elkészült az adótörvények változásához kapcsolódóan (Art. 31/B §) az Oracle E-Business Suite 11i (11.5.10) verziójához az új lokalizációs ÁFA csomag, amely a 2013-tól az "Összesítő jelentés"-hez szükséges adatok előállítását támogatja.


Az új ÁFA csomag az alábbi három új kimutatás csoportot tartalmazza, amelyek a jelenlegi ÁFA megoldáshoz hasonlóan lehetővé teszik a riport eredmények előzetes megtekintését, az eredmények véglegesítését, illetve szükség esetén másolati nyomtatás készítését:


- "OHU: ÁFA analitika és összesítő jelentés 2013 (Előzetes)"


- "OHU: ÁFA analitika és összesítő jelentés 2013 (Végleges)"


- "OHU: ÁFA analitika és összesítő jelentés 2013 (Másolat)"


A kimutatás csoportokban az alábbi programok lesznek elérhetők:


 - OHU: ÁFA analitika kimutatás


 - OHU: Belföldi összesítő jelentés partnerenként


Az "OHU: ÁFA analitika kimutatás" funkcionális szempontból nem módosul, csak az ahhoz szükséges technikai módosítások kerülnek átvezetésre, hogy a kimutatás által összegyűjtött adatok az "OHU: Belföldi összesítő jelentés partnerenként" kimutatás számára elérhetők legyenek.


Az újonnan megjelenő "OHU: Belföldi összesítő jelentés partnerenként" kimutatás a NAV 1365A-01-05-ös összesítő és a 1365M lapok partnerenkénti kitöltéséhez szükséges adatokat listázza, a tervek szerint Excel formátumban, az adatokat a bevallás által kért eFt-ra kerekítve. (A riport adatok Excel formátumban történő megjelenítéséhez előfeltétel az Oracle BI Publisher termék telepítése).


A lokalizációs csomagban korábban elérhető:


 - "OHU: Levonható ÁFA megosztási kimutatás" és a kapcsolódó


 - "OHU: ÁFA Fizető pozíció bejegyzése"


programok nem kerülnek aktualizálásra, mivel használatuk korábbi adó törvény változások miatt már nem szükséges.


A 2013-ra vonatkozó ÁFA bevallások készítése során már az új "OHU: ÁFA analitika és összesítő jelentés 2013" kimutatáscsoportok futtatását javasoljuk, a korábbi ÁFA kimutatás csoportokat pedig használaton kívül kell helyezni.


A 2013-tól használandó új ÁFA csomag az Oracle Support szolgáltatásán keresztül érhető el. Ügyfeleink a My Oracle Support-on 1713-as termékkódra (EMEA Add-on Localizations) megnyitott hibajegyen (SR) bejelentésével jelezhetik igényüket a fentebb részletezett lokalizációs csomagra.

kedd nov. 27, 2012

E-Business Suite 11.5.10 Fenntartó Támogatással és 12.1 Meghosszabbított Támogatással kapcsolatos külön bejelentés

Igaz, az idei Oracle Open World (OOW) már régen volt, de akkor ez a blog még nem létezett. Ugyanakkor azóta többektől kaptam kérdést az OOW-n tett E-Business Suite támogatással kapcsolatos bejelentés értelmezésére vonatkozóan.

Ezért gondoltam, hasznos lehet a magyar felhasználók számára, ha írok pár sort a bejelentésről.


Az E-Business Suite (EBS) 11.5.10 verzióhoz kapcsolódó bejelentés:

Az Oracle Élettartam Támogatási modellje szerint ez a verzió általánosan 2004. novembertől volt elérhető, melyre az Oracle 2010. november 30-ig biztosított Premier Támogatást, 2010. December 1-től 2013. november végéig pedig Meghosszabbított Támogatást nyújt. Jövő év december 1-től az EBS 11.5.10 verzió Fenntartó Támogatás szakaszba kerül.


Fenntartó Támogatás szakaszban az újonnan felfedezett bug-okat már nem javítja a Fejlesztés.
A bejelentés szerint Oracle a 11.5.10 esetében kivételt tesz és a 2013. december 1-től 2014. november 30-ig terjedő időszakban az éles üzemet érintő 1-es súlyossági szintű problémák esetében biztosítani fogja új hibák javítását is.


Amire ügyelni érdemes, a rendszer a  Doc ID 883202.1 My Oracle Support dokumentumban részletezett minimum patch szinten kell legyen.  


Ez a plusz szolgáltatás nem befolyásolja a támogatási díjat.


Az E-Business Suite (EBS) 12.1 verzióhoz kapcsolódó bejelentés  

Az EBS 12.1 verzió Meghosszabbított támogatásának eredetileg mehírdetett időszaka 2014. május 1. – 2017. április 30. volt. Oracle ezt az időszakot 19 hónappal megtoldotta, így ennek a verziónak a Meghosszabbított Támogatása 2018. december 31-ig tart majd.


További jó hír e verziót használó Ügyfeleink számára, hogy a Meghosszabbított Támogatás emelt díjától az Oracle eltekint. Standard Oracle árazás szerint a Meghosszabbított Támogatás első évében a szolgáltatási díj a Premier Támogatás díjának 110%-a, a második, ill. harmadik években a Premier Támogatás díjának 120%-a. Oracle jelen esetben a plusz 10%-tól, ill. a plusz 20 %-tól eltekint. Íly módon a Meghosszabbított Támogatást Oracle a Premier Támogatás díjért biztosítja majd.


Amire ügyelni érdemes, a rendszer a  Doc ID 1195034.1 My Oracle Support dokumentumban részletezett minimum patch szinten kell legyen.  


Az időszakok egyszerűbb megértése érdekében az alábbi grafikonon ábrázoltam a szóban forgó verziók támogatásának egyes szakaszait.


 

szerda nov. 14, 2012

Tudta? - Havonta szemináriumokat tartunk Support témában az Oracle irodában

 

    Nézzen be az Oracle Hungary irodájába, ahol általában minden hónap első hétfőjén tájékoztatót tartunk az Oracle támogatásról, hogy Ügyfeleink minél jobban ki tudják használni az Oracle Support nyújtotta lehetőségeket.


Ha Ön mindennapi munkája során gyakran lép kapcsolatba az Oracle Support-tal, bizonyára hasznosnak találja majd szemináriumainkat, melyeken tájékoztatást adunk az Oracle Support-tal való hatékony együttműködés módjáról, a támogató eszközökről, folyamatokról technológiákról.


A szemináriumok ingyenesen látogathatók.


A szemináriumsorozat aktuális témájáról a My Oracle Support 1475680.1  cikkéből tájékozódhatnak.


Legutóbbi szemináriumon az Oracle Konfiguráció Kezelőről, az Auto Service Request (ASR) -ről, valamint a Licencmigrációról beszéltünk. (E témák anyagait hamarosan feltöltöm a blog-hoz.)


A következő szemináriumot rendkívüli módon az Oracle Oktatás "Guru Party-jával" együtt tartjuk, az eladások témáját később fogom közzé tenni a 1475680.1 cikkben, valamint ezen a blog-on.


 

péntek nov. 09, 2012

Felkészülni, vigyázz, kész - Blog indul!

Kedves Ügyfeleink!


Örömmel indítom útjára támogatás témában blog-omat, mellyel célom az Oracle Support-tal kapcsolatos fontosabb tudnivalók, újdonságok ismertetése. Egyben ezen a csatornán is tájékoztatást fogok adni aktuális support szemináriumainkról, eseményeinkről, illetve az ezeken bemutatásra kerülő anyagokat is elérhetővé fogom tenni.


Bízom benne, hogy hasznosnak találják majd a bejegyzéseket, híreket.


Megtiszteltetés számomra, és előre is megköszönöm, ha visszajelzést adnak a felkerülő témákról.


Kellemes tájékozódást!


Gruhala Iza  


 


 

About


Gruhala Izabella vagyok, 16 éve dolgozom az Oracle-nél. Az Oracle Támogatás üzletág magyarországi vezetőjeként Ügyfeleinket segítem a támogatási szolgáltatás nyújtotta proaktív és reaktív eszközök maximális kiaknázásában. Blog-omon keresztül szeretném szélesebb körben terjeszteni az Oracle Support-tal kapcsolatos hasznos tudnivalókat, valamint tájékoztatást nyújtani az aktuális support vonatkozású változásokról, bejelentésekről. A blog-on publikáltak saját véleményemet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.

Search

Archives
november 2012 »
HKSzeCsPSzoV
   
1
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
30
  
       
Today