Unified Storage rendszerek fél éves sikere

Fél éves lett a Unified Storage néven emlegetett Sun Storage 7000-es sorozat. Ez alatt az időszak alatt több mint 800 ügyfélhez juttot el több mint 17 petabyte tárterülettel. Ezzel a Sun eddigi legsikeresebb tároló rendszerévé vált. 

Ennek tiszteletére külön kategóriát kaptak a nyílt tároló rendszerek a sunblog.hu-n belül is.

Az eszköz sikeréhez talán hozzájárultak azok a geek dolgok is, hogy miért ne kiabáljunk az adatközpontban, és hogyan irathatjuk ki a merevlemezekkel a "Hello world!"-öt (ez kicsit olyan, mikor Commodore 64-el lehetett a floppy meghajtót zenélésre bírni...). A valódi ok a siker mögött igazából a tárolóeszköz könnyű kezelhetősége és a hozzá kapcsolódó Analytics szoftver képességei állnak. Ha valaki ki szeretné próbálni, egy virtuális gépben futtatott szimulátorral megteheti.

A rendszer számos elégedett felhasznált nyert meg magának ezalatt az idő alatt. Ezek közül kedvencem a TV5 Canada, aki a meglevő broadcast tároló rendszeréhez keresett egy másodlagos háttértárat. Első meglepetés akkor érte őket, mikor egyből működött a broadcast rendszerükkel bármi heggesztgetés nélkül. Második meglepetés az volt, hogy jóval nagyobb teljesítményt tudtak a rendszerből kihozni a 10GbEthernet interfészén keresztül, így a másodlagos tárolóeszközből elsődleges lett.

A rendszer ugyanolyan jól használható Linux/Unix/Windows és MacOS környezetben egyaránt.  

TOP10 ok a sikerek mögött:

1. Akár 88%-al jobb tároló kihasználtság 75%-al kedvezőbb bekerülési költség mellett.

2. Kevesebb mint 5 perc alatt üzembe helyezhető és konfigurálható, hat egyszerű lépésben.

3. Tároló szoftver licensz költségek megszüntetése.

4. Tároló problémák gyors diagnosztizálása és elhárítása.

5. Problémák megelőzése a felhasználó és diszk aktivitás valós idejű elemzésével.

6. DTrace Analytics segítségével a rendszer szűk keresztmetszeteinek felkutatása problémás állományok megtalálása, erőforrások megszakítás nélküli átcsoportosítása.

7. Felhasználói szintű teljesítmény problémák felderítése.

8. RAID struktúra újraépítése nem órákon, hanem perceken belül.

9. Teljesítmény optimalizáció Hybrid Storage Pool-ok segítségével. Az adatok automatikus tárolása és mozgatása SSD és merevlemezek közös csoportján.

10. VMware implementáció NFS-en flash meghajtókon, melyek jelentősen növelik a VM cache olvasási/írási teljesítményt.

 

Június közepén lesz egy négy alkalomból álló technikai workshop sorozatunk, ahol élesben ki lehet próbálni, játszadozni vele és elbeszélgetni a Sunos mérnökökkel egy kis enni és innivaló mellett. Mikor meglesz a pontos program, megírjuk a blogban. Addig is egy érdekes beszélgetés az ügyfél tapasztalatokról: 

Comments:

Thank you for your sharing.!

Posted by nusret on december 26, 2009 at 12:44 DU CET #

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About

Tamas Polner

Search

Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today