Sun - MySQL: Első házassági évforduló

Immár egy éve történt, hogy a Sun megvásárolta a MySQL-t. Az esemény megünneplésére egy olyan interjúsorozatot kezdtünk, ahol Sun-os mérnökök mutatják be azokat a fejlesztéseket, amelyek az akvizíció óta történtek és mindenképpen említést igényelnek. Minden megkérdezett mérnök személyesen is jelen lesz és előadást tart az idén megrendezendő MySQL felhasználói konferencián.

  • Allan Packer a MySQL teljesítményoptimalizálási és skálázási (Performance and Scalability) projekt vezetője. Ez a projekt egyike azon projekteknek, amelyben a Sun és az ex MySQL fejlesztők közösen vesznek részt (Sun oldalról a System's Performance Technology Group míg MySQL oldalról a performance team). Allan arról nyilatkozik az interjúban, hogy a közös projektcsapat milyen problémákkal, kihívásokkal találta szemben magát és azokat hogyan orvosolta a MySQL teljesítményhangolása során. Az Allan Packerrel folyatott interjú az alábbi cikkben olvasható: A MySQL skálázása.
  • Vince Carbone az előzőekben említett MySQL teljesítményoptimalizálási és skálázási projektteam tagja. A vele folytatott beszélgetésben arról nyilatkozik, hogy a Sun DTrace technológiáját hogyan lehet felhasználni a problémák okának meghatározásában illetve konkrétan hogyan használható a DTrace technológia a MySQL teljesítményproblémáinak felderítésében.
  • Detlef Ulherr és Thorsten Früauf olyan Sun-os mérnökök, akik a Solaris Cluster-en illetve az Open HA Cluster projekten dolgoznak. Az általuk jegyzett cikkben arról értekeznek, hogy a MySQL hogyan kapcsolódik ahhoz a területhez amelyen dolgoznak, milyen fejlődésen ment keresztül a MySQL ezen a területen az akvizíció óta eltelt időben.
  • Neelakanth Nadgir ugyancsak a MySQL teljesítményoptimalizálási és skálázási projekt tagjaként arról beszél, hogy a MySQL és a ZFS milyen szinergiákat rejt a teljesítményoptimalizálás terén. A cikk címe: MySQL és ZFS: A fájl rendszer forradalma.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About

Tamas Polner

Search

Archives
« augusztus 2016
HKSzeCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
       
Today