Obama open sourced

Tavaly év végén Scott McNealy a Sun alapítója és korábbi vezérigazgatója találkozott Barack Obama technológiai csapatával, és megosztotta nézeteit a nyílt forráskódú szoftverek használatának előnyeiről a kormányzatban. Javasolta a nyílt forráskódú szoftverek szélesebb körű használatának megfontolását - gazdasági, biztonsági és beszállítói függetlenség szempontjából. Meg is bízták McNealyt egy tanulmány kidolgozásával, hogy miként lehetne kormányzati szinten jobban kihasználni a nyílt forráskódú szoftverek előnyeit.

 

Egy BBC cikk erről a témáról. 

És a hup.hu-n. 

Barack Obamára az első webkettes elnökként hivatkoznak. A választási kampánya során már aktívan használta az internet nyújtotta webkettes eszközöket, és sokan ennek tulajdonítják a győzelmét - aktívan bloggol, a weboldala tele van gazdag tartalmakkal, folyamatosan kommunikál a választópolgárokkal. A nyílt forráskód nem ismeretlen fogalom az elnök és tanácsadói körében. A www.barackobama.com  nyílt forráskódú alapokra épül - LAMP, MySQL, Java és még sorolhatnám.  

Obama célja a történelem legnyitottabb és leghozzáférhetőbb amerikai kormányának megvalósítása. Az internet és az IT eszközök nagyban fogják segíteni ebben a munkában. Sok sikert kívánok hozzá! 

Hwsw.hu cikk Obama és a technológia kapcsolatáról valamint arról, hogy miként nyerte meg a választásokat az Internet segítségével.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About

Tamas Polner

Search

Archives
« augusztus 2016
HKSzeCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
       
Today