Megjelent a Sun Identity Manager 8.1

Megjelent és letölthető az Identity Manager új, 8.1-es változata.
Röviden a főbb újdonságokról:

 • External resource management:
  Egy identity provisioning projekt során csomó informatikai és üzleti rendszert nem "kötünk" be az identity managerbe. Ennek talán legfőbb oka az , hogy nincs az adott rendszerhez dobozos adapter, és ilyen fejlesztése nem lenne gazdaságos (vagy túl sok időt venne igénybe, vagy pedig a rendszert túl kevés felhasználó használja, és ezért nem kifizetődő adaptert fejleszteni hozzá).
  Ráadásul vannak olyan nem digitális rendszerek és folyamatok, amiket nagyon szeretnénk Identity Managerrel kezelni, mint például laptop, telefon igénylés és felhasználóhoz való hozzárendelés (asset management)
  Ahhoz hogy ilyen rendszereket-folyamatokat mégis megfoghatóvá tegyünk az Identity Manager számára, ezentúl ez az új mechanizmus is használható ezentúl (természetesen a fenti esetek kezelését eddig is megvalósíthattunk, most talán egyszerűbb lesz).
  External resource definiálásakor ugyanúgy megadhatjuk, milyen attributumai lesznek az adott rendszernek (ezeket ldap-ban vagy jdbc-n át adatbázisban tárolja el az Identity Manager),meg kell adni, ki(k)-ek értesítsen a rendszer ha valakihez egy ilyen external resource rendelődik vagy lehetőség van Remedy helpdesk ticket kiküldésére ilyen esetben.

 • Identity Connectors:
  Az Identity Manager nagyszámú adapterrel rendelkezik, melyekkel könnyedén tudunk különböző rendszereket integrálni.
  Az adapterek egyik hátránya az, hogy technikailag az Identity Manager részei, ha egy új adaptert szeretnénk használni, ami mondjuk csak a 8.1-es Identity Manger verzióval támogatott, muszáj frissíteni például a 7.1-es verziónkat. Ráadásul az adapter fejlesztése így összefügg az Identity Manager fejlesztésével, nem tudtunk Identity Manager releasetől függetlenül adaptert kiadni.. Eddig a pontig.
  A 8.1-es Identity Manager támogatja az új, ráadásul nyílt forráskódú Identity Connector-Framework keretrendszert. A Connector és a Framework keretrendszer az Identity Managertől független API réteg, ráadásul  nem kell az Identity Manager jvm-ben futnia, ilyen esetben egy Connector Gateway-en át érhetőek el az egyes connectorok.  Erről a témáról bővebben is írok majd.

 • AES támogatás:
  az Identity Manager objektumai ezentúl Advanced Encryption Standard (128,192 és 256 bites kulcsok) segítségével is kódolhatóak.

 • XML Signature Syntax and Processing (XMLDSig) támogatás:
  Az Identity Manager eddig is támogatta a jóváhagyási lépések digitális aláírását, mostantól ez a XMLDSig alapon is történhet

 • JMX monitoring
  Kibővült a JMX rendszer, sokkal több műveletről (pl List, Create, Get, Modify, Delete, Authenticate) kaphatunk JMX-en át információt mint a korábbi verziókban.
Comments:

Post a Comment:
 • HTML Syntax: NOT allowed
About

Tamas Polner

Search

Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today