JavaOne premier a Java Cafén május 28-án

Következő "Sun Java Café" rendezvényünk a június elején kezdődő Java One konferencia két előadásának hazai premierje lesz. Molnár István és Simon Géza egy valós projekt alapján mutatja be a GlassFish ESB használatának gyakorlati tapasztalatait, Ekler Péter pedig a Mobil Innovációs Központ keretein belül egy Java alapú mozgásérzékelő mobil alkalmazást mutat be.

Molnár István, Simon Géza: SOA a gyakorlatban - GlassFish ESB használata egy valóságos projektben

A projekt kapcsán egy olyan rendszerre volt szükség, mely műszaki szempontból megoldást jelent a felmerülő problémákra, de a teljes bekerülési költség adott korlátok közt tartása rövidtávon is pénzügyi megtérülést eredményez. A GlassFish ESB-re egy példa megvalósítás kiértékelése után esett a választás. Az előadás során bemutatjuk a projekt méretét és kiterjedését. Ízelítőül néhány adat: körülbelül 200 interfész, több mint 50 együttműködő üzleti folyamattal. A projekt több országot is átölel, és helyi szolgáltatások kapcsolódnak a helyi ESB-hez, míg a nemzetközi szolgáltatások a globális ESB-n keresztül érhetőek el. Egy ilyen elosztott rendszer kialakítása, különös tekintettel a folyamatok módosíthatóságára, külön figyelmet igényel. Az előadáson bemutatásra kerül néhány érdekes BPEL folyamat és CASA diagram, a fejlesztés során felmerült kihívások, teljesítmény teszt eredmények és a kód lefedettségi vizsgálata is.

Ekler Péter: Mobiltelefonos mozgás és a zaj érzékelő alkalmazás hálózati támogatással

A mobil telefonok igazából kis számítógépek, melyek már jelentős multimédia és hálózati funkciókkal rendelkeznek. Az egyedi alkalmazásokkal ezen eszközök képességei tovább fokozhatóak. A MobSensor alkalmazás a mobil telefont egy mozgás és zajérzékelővé alakítja át. A hálózati funkcionalitás lehetővé teszi több telefon összeköttetését, és a riasztási képek weboldalra való feltöltését. Az előadásban szó lesz az alkalmazás architektúrájáról, a használt algoritmusokról és teljesítménykérdésekről is.
 
A rendezvény időpontja:
2009. május 28., 9.00 – 11.30
 
A rendezvény helyszíne:
Buda Business Center, Scania terem
1027 Budapest, Kapás u. 11-15.

Regisztráció
 

Comments:

Thank you for your sharing.!

Posted by nusret on december 30, 2009 at 01:41 DE CET #

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About

Tamas Polner

Search

Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today