Egy újabb Oracle hirdetés a Sunról

A mai nap a világ egyik vezető gazdasági lapjának, a Wall Street Journal címoldalán jelent meg egy újabb Oracle hirdetés. Azt hiszem a szöveg és az idézet magáért beszél... Bővebben...
Comments:

Tényleg magáért beszél, a rossz stratégia elismerése is valahol...
Az amúgy is hezitáló Sun (jellemzően SPARC) ügyfeleket nyílt, egyenes kommunikációval lehetett volna megnyugtatni.

Posted by suckit on szeptember 11, 2009 at 07:24 DE CEST #

Mire gondolsz a rossz stratégia elismerése alatt? Az elmúlt pár hónapra? A Sun az Oracle nevében nem tud nyilatkozni... Az Oracle belső dolgaira meg nincsen rálátásunk, mert még két független cég vagyunk. Sajnos egy akviziciónak mindig van egy átmeneti légüres tere.

Posted by Tamas Polner on szeptember 11, 2009 at 07:36 DE CEST #

Igen, arra, hogy a találgatásokon kívül senki sem tud biztosat (ti sem?), a SPARC sírjára pedig a Rock körüli töketlenkedés is rátett egy lapáttal (földet).

Sokak szerint csak a sírkövön lévő évszám a kérdéses...

Posted by suckit on szeptember 11, 2009 at 10:51 DE CEST #

Az Oracle kommunikacioja viszont messze nem volt nyilt es egyertelmu. Nagyon sok mission-critical Sun termek eseteben nem lett hangoztatva az allaspont (Java, MySQL, csak hogy a fobbeket emlitsem). Tulajdonkeppen azt is lehetne mondani, hogy ezt az EU-s botranyt az Oracle maganak koszonheti. Az, hogy a WSJ-be bekuldenek egy hirdetest (ha ugyan bekuldtek, a kepnek mindenesetre tenyleg PhotoShop kinezete van), azt mindennek lehet nevezni, csak kommunikacionak nem.

Posted by hrongyorgy on szeptember 16, 2009 at 03:20 DE CEST #

A képen a hirdetés ki lett highlightolva... Azért nincsen egyértelmű kommunikáció, mert amig nincsen meg a jóváhagyás. és nem történt meg a change in control, nem zárult le az akvizició. Addig a két cég egymástól függetlenül működik. Gondolom a háttérben azért kemény munka folyik termék roadmap stb.-vel kapcsolatban. Szóval amint lezárul az akvizíció, szertintem lesznek majd bejelentések...

Posted by Tamas Polner on szeptember 16, 2009 at 03:30 DE CEST #

Mint kiderult, a "majd valamikor, talan esetleg lesznek bejelentesek" keves. Nem csak a felhasznaloknak keves, hanem mindenkinek. Ezek a kerdesek _most_ merultek fel, es jo lenne tudni, vajon kell-e keszulodni a szonyegrol valo leugrasra, vagy nem bantja senki a szonyeget. Mert amikor bejelentik, hogy na most akkor horukk, es kihuzzuk, akkor mar iszonyatosan keso lesz.

Szoval ez az egesz indoklas igy ebben a formaban ertelmetlen. Nyilvan az ember nem konkret eves terveket, roadmap-eket var egy Oracle meretu cegtol, de mar a hozzaallas is sokat tud am segiteni. Peldaul, ha a vezer kiall a nyilvanossag ele a YouTube-n, es kozli, hogy "Kedves Sun felhasznalok es ugyfelek, az Oracle elkotelezett a Java es a MySQL tovabbi tamogatasa mellett, nyugodjanak meg, a reszleteket az akvizicio lezarasa utan nyilvanossagra hozzuk", akkor ez mar egy csomo embert megnyugtatott volna, mert ebbol latszana, hogy az Oracle legalabb gondol arra, hogy leteznek Sun ugyfelek is a vilagon. Es teljesen mindegy, hogy jogilag eppen hol tart az akvizicio, mert ennek koze nincs ahhoz, hogy az Oracle publikal-e szandeknyilatkozatot vagy sem.

Posted by hrongyorgy on szeptember 17, 2009 at 09:35 DE CEST #

Egyetértek veled, hogy jó lenne minél hamarabb és minél több konkrétum kinyilatkoztatása. Különösen azért, mert igazából rólunk is (Sunos kollégák) van szó... Mi is nap mint nap találkozunk és beszélünk ügyfelekkel, és nem is azt kell bemutatnunk, hogy milyen technológiáink vannak, és miért lehet jól használni őket, hanem az akvizicióból származó és versenytársaink által felerősített bizonytalanságot kell kezelnünk. Sajnos a stratégia meghatározásától messze vagyunk, és nem mi fogjuk eldönteni. Viszont alapjában véve optimista vagyok, úgyhogy reményeim szerint már csak pár hét, és jóval nagyobb lesz a világosság ezen a területen.

Addig is mind ez a hirdetés, mind pedig a héten történt Exadata bejelentés is azt erősíti, hogy az Oracle komolyan gondolja a hardvereket is. Persze olvastam olyan kommentet a hup-on, hogy ezt csak azért csinálja, hogy felkorbácsolja az értékét, hogy jobb áron túl tudjon rajta adni. Ez viszont már szerintem fából vaskarika esete.

A szőnyeget pedig nem kell félteni. A Sun-nak hatalmas installált bázisa van a különböző technológiák körül, ami azért jelentős értéket képvisel. Ezt senkinek sem lenne racionális eldobni. Ezek jövője pedig nem attól függ, hogy éppen ki irányítja a céget, hanem hogy van-e benne hosszú v. rövidtávú üzleti lehetőség.

Posted by Tamas Polner on szeptember 18, 2009 at 08:38 DE CEST #

Thank you for your sharing.!

Posted by nusret on december 11, 2009 at 04:30 DE CET #

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About

Tamas Polner

Search

Archives
« augusztus 2016
HKSzeCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
       
Today