Ügyfelek elégedettsége

Tegnap az indexen olvastam egy érdekes cikket arról, hogy ma már idehaza is egyre tudatosabban viselkednek a fogyasztók az IFUA Horváth & Partners felmérése szerint. Például bankok esetében ha jobb ajánlat van a konkurenciánál, akkor máris átviszik a pénzüket.

Fentiről egyből beugrott, hogy az Oracle Real User Experience Insight (RUEI) termékünk esetében készült Gartner és ResponseTek közös felmérés is hasonló megfigyelésre épít, csak épp az online, webes rendszerek esetében. Így például ha maradunk a banki példánál, akkor mondjuk egy netbank rendszer elégedetlen felhasználóit is könnyen elveszíthetjük. A felmérés alapján az összes ügyfél kb. 10%-át veszíthetjük el, ami az összes problémát tapasztaló felhasználónak közel a fele!

LostCustomers2.jpg

Ezidáig mindig óvatosan kezeltem a fenti ábrát, hiszen nem voltam biztos abban a magyar vásárlók is kellően tudatosak. Az IFUA felmérése alapján azonban bátrabban állíthatom, hogy a ResponseTek felmérés nagyságrendileg hasonló eredményt hozna Magyarországon is. Így érdemes lehet megfontolni bármely olyan cégnek a valós végfelhasználók hatékony monitorozását, amely forgalmának és bevételeinek jelentős részét webes felületen realizálja. Az Oracle RUEI terméke mindezt úgy teszi, hogy a hálózati protokollt elemzi. Ezáltal rendkívül gyorsan bevezethető, nem igényel beavatkozást a már működő alkalmazásokba és a valós felhasználói aktivitást teljes mértékben képes monitorozni.

Igény esetén magam is szívesen segítek a szoftver kipróbálásában, saját környezetben történő tesztelésében. Egyébként tegnap a HOUG-on tartott

előadásom
is az Oracle üzemeltetési termékcsaládjáról (Enterprise Manager) szólt, mely kitért a RUEI rövid ismertetésére is.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Sárecz Lajos vagyok, 2003 óta dolgozok az Oracle Hungary Kft-nél értékesítési tanácsadóként. Szakterületem az Oracle Engineered Systems, azaz olyan szerverek, amelyek hardver és szoftver komponensek előre optimalizált konfigurációja.
A blogon publikált vélemények a saját nézeteimet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.
The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.
View Lajos Sárecz's LinkedIn profileView Lajos Sárecz's profile

Search

Archives
« június 2016
HKSzeCsPSzoV
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
Today