Tom Kyte Budapestre jön!

hu_tomkyte_header_2010.jpg
Épp azon tűnődöm, hogy blogom olvasói között van-e olyan, aki ne ismerné a asktom.oracle.com oldalt. Gyanítom, hogy kevesen vannak. Bár Tom mostanában elég elfoglaltnak tűnik, hiszen népszerű oldalán jelenleg azt kéri, hogy elmaradásai miatt később kérdezzenek tőle, most csupán a már megválaszolt kérdések böngészésére van lehetőség. Megjegyzem ez sem kis ajándék, ráadásul a mester aktivitását mutatja az az adat, amely a főoldalon látható: Az elmúlt négy hétben 47 új kérdést kapott, elolvasott 532 reakciót és megválaszolt ezek közül 380-at.

Csoda, hogy van ideje átruccanni Európába, és előadást tartani a hazai szakembereknek is. Információim szerint ez olyannyira egyedülálló lehetőség lesz, hogy eddig még ilyen nem volt Magyarországon, másrészt valószínűleg a jövőben nem is nagyon lesz még a régióban sem, mivel egyre inkább az a trend hogy úgynevezett virtual class-okat fog tartani ő is, azaz személyesen majd maximum az éves OpenWorld konferencián lehet őt látni egy-egy előadás erejéig. Áprilisban, Budapesten viszont két teljes napig lehet hallgatni tőle a hasznosabbnál hasznosabb tanácsokat. Mik is lesznek ezek?

Miért fontos a bind változók használata? Hogyan segíti a teljesítményt, a skálázhatóságot és még a biztonságot is?

Hogyan működik a materializált nézet? Mikor érdemes használni és hogyan lehet a leghasznosabbá tenni?

Mikor milyen indexet érdemes használni? Mindenki tisztában van azzal, hogy indexekre szükség van, az már kevésbé egyértelmű mikor melyiket érdemes használni az optimális teljesítmény érdekében. Az előadáson választ kapunk arra is Tom Kyte-tól, milyen szempontok alapján kell kiválasztani a megfelelő indexelést.

Milyen adattárolási formákat érdemes választani? Elsőre tán nem is gondolnánk hányféle trükk van az adatok optimális tárolására. Hogy csak a legfontosabbakat említsem: klaszeterezett adatszervezés, index-szervezésű tábla, particionálás, tömörítés.

Mikor van szükség az adatok átszervezésére? Mik a legjobb technikák az adatok átszervezésére, hogyan lehet ezt úgy végrehajtani, hogy legkevésbé érintse az alkalmazás felhasználóit?

Azt gondolom ezek a témák minden gyakorló rendszergazdának és Oracle fejlesztőnek ismerősen csengenek, azonban abban egészen biztos vagyok, hogy mindenki számos újdonságot, hasznos tanácsot kaphat, ha részt vesz Thomas Kyte 2 napos tréningjén. Ja és nem utolsó sorban, egészen biztos, hogy lehetőség lesz kérdezni is AskTom-tól!

További információ és regisztráció az Oracle University oldalán érhető el.

Comments:

Mostanában nem nagyon kap a blogom comment-et, így gondoltam itt az ideje, hogy magam írjak egyet. Kicsit olyan érzés ez, mintha magammal beszélgetnék, de hát ez van. Szóval nem volt teljesen triviális nekem sem, hogyan kell regisztrálni a tréningre. Az Oracle University oldal link mögötti lapon ugyan megjelenik egy Enroll: Click here linke, no de ezután egy olyan lap jön, amin nem nagyon értettem hogyan tovább. Aztán egy bátortalan klikkelés a Beosztás megtekintése linkre átvitt egy olyan lapra, ahol már tényleg regisztrálni tudtam. Reméljük innen már senki nem talál semmi kifogást a részvétel ellen!

Posted by Sárecz Lajos on március 31, 2010 at 04:03 DE CEST #

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Sárecz Lajos vagyok, 2003 óta dolgozok az Oracle Hungary Kft-nél értékesítési tanácsadóként. Szakterületem az Oracle Engineered Systems, azaz olyan szerverek, amelyek hardver és szoftver komponensek előre optimalizált konfigurációja.
A blogon publikált vélemények a saját nézeteimet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.
The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.
View Lajos Sárecz's LinkedIn profileView Lajos Sárecz's profile

Search

Archives
« június 2016
HKSzeCsPSzoV
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
Today