Sikeres volt a DBA 2.0 rendezvény

Kozonseg_banner.jpg
Múlt hét szerdán sikeres DBA 2.0 Oracle technológia napot tartottunk, melyen 99-en vettek részt. A rendezvény több szempontból egyedülálló volt. Egyrészt fél 9-kor kezdtünk, pedig egy órával később szoktunk. Azt gondolom maradni fogunk a régi kezdési időpontnál a jövőben. A másik újdonság a DBA-k csatája volt. Én voltam a DBA 2.0, míg John Beresniewicz alakította a DBA 1.0-t, aki egyébként az Oracle Database Diagnostics Pack és Tuning Pack fejlesztői csapatának jeles tagja. Jó móka volt, de sajnos az egyik demó nem sikerült jól, mert valami oknál fogva rosszul volt beállítva a környezet. Mindenesetre DBA 1.0 végre jobban érezte magát :-)
Remélem azért így is sikerült megmutatni, hogy a DBA 2.0 eszközei nagyon jók, és valóban segít automatizálni számos olyan tevékenységet, ami egyébként rendkívül időigényes. Természetesen mi sem gondoljuk, hogy a DBA 1.0 eszközei teljesenelhagyhatók lennének, de ami a legfontosabb az az, hogy a DBA 1.0 nagyon komoly tudással rendelkező szakember.
Eloado_kicsi.jpg
Erre a tudásra a DBA 2.0-nak is szüksége van, azonban rendelkezésére állnak olyan eszközök, ami által számos dolgot hatékonyabban tud végrehajtani, és jut ideje olyan fontos teendőkre is, melyekre addig esetleg nem jutott volna.
A rendezvényen részt vett moderátorként Jagan Athreya is, aki pedig az Oracle Database Management Pack-ek Product Management Director-a. A napokban a résztvevők megkapják e-mailben, hogy az előadások honnan tölthető le.

Comments:

Voltam, kösz a lehetőséget! A DBA-k csatája tényleg érdekes volt, könnyű volt figyelni, nem úgy mint az utolsó deep dive előadáson, nekem az egy kicsit lapos volt.

Posted by bakosb on október 01, 2009 at 09:04 DE CEST #

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Sárecz Lajos vagyok, 2003 óta dolgozok az Oracle Hungary Kft-nél értékesítési tanácsadóként. Szakterületem az Oracle Engineered Systems, azaz olyan szerverek, amelyek hardver és szoftver komponensek előre optimalizált konfigurációja.
A blogon publikált vélemények a saját nézeteimet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.
The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.
View Lajos Sárecz's LinkedIn profileView Lajos Sárecz's profile

Search

Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today