Oracle HTTP Server külön szerveren

Érthető, hogy biztonsági okokból célszerű az Oracle HTTP Server-t egy külön fizikai szerverre telepíteni, hogy az Oracle Database ne lógjon közvetlenül az interneten. Azonban licencelési szempontból ez figyelmet kíván. Bár az Oracle HTTP Server restricted use módon ingyenesen jár akár az Oracle Database-hez, akár az Oracle Application Server-hez, azonban ha külön szerverre telepítjük, akkor már arra is kell licencet venni (akár Oracle Database, akár Oracle Application Server). Ezen információ hiteles forrása a licencelési doksi, melyben az alábbi mondat rejti a lényeget:
"A restricted-use license for Oracle HTTP Server is with all editions (except for Oracle Database Express Edition) when the HTTP Server is running on the same server as the database. Running Oracle HTTP server on a different server requires that other server be licensed to use the HTTP server, either through an Oracle Database license or an Oracle Application Server license."
Esetleg megoldás lehet Oracle VM-mel virtualizálni, így elválasztani egy fizikai szerveren egymástól az adatbázis szervert és a webszervert.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Sárecz Lajos vagyok, 2003 óta dolgozok az Oracle Hungary Kft-nél értékesítési tanácsadóként. Szakterületem az Oracle Engineered Systems, azaz olyan szerverek, amelyek hardver és szoftver komponensek előre optimalizált konfigurációja.
A blogon publikált vélemények a saját nézeteimet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.
The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.
View Lajos Sárecz's LinkedIn profileView Lajos Sárecz's profile

Search

Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today