Megjelent az Oracle Real User Experience Insight 6.0

RUEI.jpg
Talán a legtöbb olvasó számára a címben szereplő termék neve nem sokat mond, noha egészen körmondatszerű nevet sikerült alkotniuk a marketingeseknek. Valójában az egykor volt Moniforce nevű cég UXInsight termékéről van szó, mely céget majdnem napra pontosan 2 éve vett meg az Oracle 2007 december 6-án. A holland cég egy olyan végfelhasználó monitorozó terméket készített, mely nem teszt tranzakcióval méri a felhasználói élményt, hanem a valós tranzakciókat monitorozza a hálózati protokoll analízisével (Network Protocoll Analysis - NPA). Ezt nevezzük más néven passzív monitorozásnak.

Az Oracle Enterprise Manager termékcsalád részét képező eszköz - melyet rövidebb néven RUEI-nek szoktunk hívni - nem csak a rendszergazdák munkáját tudja segíteni, hanem az üzleti vezetők számára is nagyon hasznos információkkal szolgál. Webes alkalmazásokban segíti mérni a felhasználók elégedettségét. A frusztrált felhasználók számának csökkentése jelentősen mérsékli a call center-ek terheltségét, és nem utolsó sorban növelheti a bevételeket, már amennyiben a webes alkalmazáson keresztül bevétel termelő tevékenységet folytat egy cég (pl. webshop, internet bank, stb).

A RUEI riportok révén betekintést nyerhetünk az egyes felhasználók által tapasztalt hibákba, válaszidőkbe, az alkalmazás különböző oldalainak teljesítményébe, az üzleti tranzakciók konverziós arányába vagy a szolgáltatás szintekbe. A hálózati protokoll monitorozásával automatikusan felismeri az alkalmazásokat, azok oldalait és a felhasználókat, csupán az oldal elnevezési sémát és a felhasználó név azonosítási módját kell bekonfigurálni. Az alapértelmezett riportokon túl tetszőleges riportok készítése lehetséges. Az eszköz natívan támogatja a Siebel, E-Business Suite, JD Edwards Enterprise One és PeopleSoft alkalmazások monitorozását, azaz ezen alkalmazások monitorozásához még kevesebb konfigurációra van szükség.

Nézzük mik a 6.0 verzió újdonságai:

  • Testreszabható műszerfal (Dashboard):
  • Az eddigi fix műszerfal helyett egyedi műszerfal készítésére nyílik lehetőség, melyen a termékben elérhető bármely adat megjeleníthető néhány klikkeléssel
  • Integráció az AD4J és a CAMM termékekkel:
  • A végfelhasználó monitorozása során feltárt problémák diagnosztikája végrehajtható az immár integrált AD4J és CAMM termékekkel. Egyszerűen a problémás .jsp oldalra klikkelve a CAMM és AD4J termékekkel diagnosztizálható a hiba.
  • Teljes munkamenet rögzítés és visszajátszás:
  • A hiba reprodukálása sosem volt egyszerűbb. A teljes felhasználói munkamenet visszajátszható és megtekinthető a felhasználó mit tapasztalt.
  • A socket mód/non-chronos verziójú E-Business Suite / Forms alkalmazások támogatása:
  • A RUEI most már nem követeli meg a servlet módot és a chronos telepítését.
A közelmúltban készült egy magyar nyelvű termékismertető, mely
innen
tölthető le. Maga a szoftver, pedig az OTN-ről, vagy az edelivery-ről tölthető le.

OEM.gif

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Sárecz Lajos vagyok, 2003 óta dolgozok az Oracle Hungary Kft-nél értékesítési tanácsadóként. Szakterületem az Oracle Engineered Systems, azaz olyan szerverek, amelyek hardver és szoftver komponensek előre optimalizált konfigurációja.
A blogon publikált vélemények a saját nézeteimet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.
The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.
View Lajos Sárecz's LinkedIn profileView Lajos Sárecz's profile

Search

Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today