Megjelent az Oracle Enterprise Manager 11g

ms2-11g-home.jpg
Megjelent és letölthető az Oracle Enterprise Manager 11gR1. Remélem az olvasók közül többen látták már a bejelentés videóját. Aki lemaradt volna róla bepótolhatja itt. Az új verzió számos újdonságot tartalmaz, melyek röviden összefoglalva az alábbiak:

Először is az új verzió célja az alkalmazások üzemeltetése üzleti szemszögből (Business Driven Application Management). A hagyományos komponens alapú rendszer menedzsment megközelítése egyszerűen nem állja meg a helyét az mai IT világában. Ezzel szemben a Business Driven Application Management segíti az üzemeltetőket, hogy az üzletet a lehető leghatékonyabban szolgálják ki, aminek eredményeképp az üzleti eredmények a legoptimálisabban alakulhatnak.

A Business Driven Application Management elérése érdekében a 11gR1 a 10g-ben már elérhető végfelhasználói élmény monitorozásra épít. Ezzel a képességgel az IT sokkal jobban megérti, hogy a felhasználók hogyan használják az alkalmazásokat és eközben mit tapasztalnak. Ezt kiegészítve az új verzió fejlettebb üzleti tranzakció menedzsment képességekkel rendelkezik, ezáltal könnyebbé és gyorsabbá teszi a felhasználók számára problémát jelentő tranzakciók javítását.

Másodsorban az új verzió az alkalmazástól a diszk rétegig (Integrated Application-to-Disk Management) támogatja az üzemeltetést. Mivel minden egyes réteg képes befolyásolni a felhasználói élményt, ezért amint a felhasználókat érintő probléma detektálásra kerül, szükséges az érintett réteg részletes diagnosztikája, elemzése. Az Oracle Enterprise Manager 11gR1 natív támogatást ad az Oracle Database 11gR2, Exadata V2 és Fusion Middleware 11g termékekre. Az összetett alkalmazások menedzsmentjét támogató JVM Diagnosztika és Composite Application Monitoring and Modeler immár szerves részét képezik az új verziónak. Sőt, az Enterprise Manager Grid Control és az Enterprise Manager Ops Center első integrációs lépcsője is elkészült, így a hardver szintű események is központilag monitorozhatók a Grid Control felületéről.

Végül pedig az új verzió integrált rendszer menedzsement és támogatás (Integrated Systems Management and Support) képességgel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az Oracle Enterprise Manager 11g integrálja a probléma diagnosztizálás és megoldás munkafolyamatát azáltal, hogy közvetlenül a Grid Control-ból lehetségessé válik a My Oracle Support szolgáltatásainak igénybevétele, mint például a szükséges patch-ek letöltése, service request nyitása, stb. Az Oracle support személyzete pedig az Enterprise Manager konfiguráció kezelési képességei révén azonnal információt gyűjthetnek a környezetről, hogy felgyorsuljon a probléma megoldás ideje. Ez a szoros integráció az Oracle Enterprise Manager és a My Oracle Support között segítheti ügyfeleinket a leghatékonyabb Oracle üzemeltetés elérésében.

A következő hetekben igyekszem további részletekkel szolgálni, amint én is megismerem az új verzió képességeit. Az új verzió jelenleg 32 és 64 bites Linuxra érhető el. További portolások a következő hetekben várhatók.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Sárecz Lajos vagyok, 2003 óta dolgozok az Oracle Hungary Kft-nél értékesítési tanácsadóként. Szakterületem az Oracle Engineered Systems, azaz olyan szerverek, amelyek hardver és szoftver komponensek előre optimalizált konfigurációja.
A blogon publikált vélemények a saját nézeteimet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.
The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.
View Lajos Sárecz's LinkedIn profileView Lajos Sárecz's profile

Search

Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today