Megjelent a MySQL 5.5

Rekord idő alatt készült el az új MySQL 5.5 verziót, melyet a mai nap jelentett be az Oracle. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy az Oracle komolyan fejleszti a MySQL-t is, és igyekszik innovatív megoldásokkal megörvendeztetni a MySQL felhasználókat is.
Akinek 'Déja-vu' érzése van, az nem véletlen, hiszen a szeptemberi OpenWorld konferencián került bejelentésre a MySQL 5.5 RC, azaz a Release Candidate, melyről beszámolt például a hwsw.hu is. Az új verzióban elsősorban a teljesítményen és a skálázhatóságon fejlesztett az Oracle. Így például alapértelmezetten az InnoDB storage engine jön a MySQL-el, aminek köszönhetően például ACID (atomicity, consistency, isolation, durability) tranzakciókat hajt végre az adatbázis-kezelő (ez mondjuk nem egy apró részlet...). Emellett újdonságot jelent még a majdnem szinkron replikáció, a fejlettebb index és tábla particionálás, valamint diagnosztika terén bevezetésre került egy új PERFORMANCE_SCHEMA, aminek köszönhetően javult a MySQL menedzselhetősége.
A RC verzióval futtatott tesztek jelentős gyorsulást mutattak a MySQL 5.1-es verziójához képest, így érdemes megfontolni a verzió frissítést.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Sárecz Lajos vagyok, 2003 óta dolgozok az Oracle Hungary Kft-nél értékesítési tanácsadóként. Szakterületem az Oracle Engineered Systems, azaz olyan szerverek, amelyek hardver és szoftver komponensek előre optimalizált konfigurációja.
A blogon publikált vélemények a saját nézeteimet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.
The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.
View Lajos Sárecz's LinkedIn profileView Lajos Sárecz's profile

Search

Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today