Letölthető az APEX 4.0

APEX_header.png
Ma délután megjelent a rég várt Application Express 4.0. Azt gondolom ez a verzió forradalmi újdonságokat hoz, a fejlesztők is úgy tekintenek rá, mint az eddigi legambíciózusabb verzióra. Az első verzió még 2004-ben jelent meg. A mostani verzió újdonságai közül kiemelném a Websheet-et, mellyel már valóban fejlesztői tudás nélkül lehet Excel tábláinkat webes alapokra helyezni, vagy a Plug-in-eket, mellyel mások, vagy saját magunk által fejlesztett komponenseket importálhatunk az alkalmazásba, amit eddig csak javascript-ek beágyazásával tehettünk meg.
Az ígéretek szerint ez az új verzió drámaian lecsökkenti a látványos webes alkalmazások fejlesztési idejét és bonyolultságát.Mondhatnám, hogy aki nem hiszi, próbálja ki. És tényleg ezt mondom, hisz még telepíteni sem kell, az apex.oracle.com-on továbbra is ingyen lehet regisztrálni, és próbálkozni.

Comments:

Szia Lajos! Mennyire lesz ez az oldal gyakorlati? Örültem, hogy rátaláltam, nagyon nincs szakmai oldal ebben a témában. Látom, az utolsó bejegyzés is elég régi, tervezed frissíteni tartalommal? Üdv Gábor

Posted by Széles Gábor on november 23, 2010 at 01:02 DU CET #

Kedves Gábor! Köszönöm észrevételeid és biztatásod. Én magam is szeretném, ha több gyakorlatias tartalmat tudnék publikálni, sajnos általában kevés erre az időm. Azért igyekszem ezen javítani. Az utolsó bejegyzés konkrétan 1 hetes, szerintem ez annyira nem számít réginek. Én legalábbis azt a célt tűztem ki mikor indítottam a blogot, hogy heti rendszerességgel frissítsem. Szép estét! Üdv. Lajos

Posted by Lajos Sárecz on november 23, 2010 at 02:45 DU CET #

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Sárecz Lajos vagyok, 2003 óta dolgozok az Oracle Hungary Kft-nél értékesítési tanácsadóként. Szakterületem az Oracle Engineered Systems, azaz olyan szerverek, amelyek hardver és szoftver komponensek előre optimalizált konfigurációja.
A blogon publikált vélemények a saját nézeteimet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.
The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.
View Lajos Sárecz's LinkedIn profileView Lajos Sárecz's profile

Search

Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today