Kezdődik a szezon

Elérkeztünk a nyár utolsó napjához, és egyben az ősz első hetéhez. Szerencsére a Margit híd lezárása ellenére még ma is hamar beértem az irodámba, így van időm egy gyors helyzetértékelésre. Ugyanis kb. 3 hónapja indult a blogom, azaz túl van az első negyedéven, úgy is mondhatnám a teszt időszakon. Mivel a Google Analytics folyamatosan méri az aktivitást a blogomon, így érdemes egy pillantást vetni ilyenkor a statisztikákra, és eldönteni van-e értelme blogot írni. Alább látható a látogatási statisztika a blog indításától kezdve.

Blog History 1Q.jpg
Szeretném azt hinni, hogy ez még csak az alapjárati görbe, lévén nyáron sokan inkább foglalkoznak mással az emberek, mint szakmai blogok olvasásával. Az látszik, hogy múlt héten mintha már kezdett volna felpörögni az élet, ám még mindig elmarad a június közepén mért napi csúcslátogató számtól. Megnéztem, aznap a TimesTen 11gR2 megjelenéséről írtam. Bizonyára a 11gR2-re keresők találtak rá ezáltal a blogomra, és lehet hogy csalódtak, mert nem a TimesTen legújabb verziójára gondoltak... Pedig a verziószám megjelelölés nem véltetlen, valóban az a cél, hogy az Oracle adatbázis-kezelővel együtt fejlesszék a jövőben, mutatja ezt az a tény is, hogy létezik már az adatbázis-kezelőhöz egy In-Memory Database Cache opció, ami valójában nem más, mint a TimesTen memóriaadatbázis. Ezután a kis eszmefuttatás után magam is rákerestem a Google-n a 11gR2-re, és meglepetésemre találtam némi információt a 11gR2 újdonságairól. Még augusztus 7-én az orafaq site-on került publikálásra néhány újdonság, melyeket persze sem megerősíteni, sem cáfolni nem lehet még jelen pillanatban :-) Itt olyan újdonságokról írnak, mint akár 20-szoros tömörítés (eddig 2-4-szeres tömörítést tudtunk), adatbázis alapú alkalmazások online upgrade támogatása, Grid Computing funkciók használhatóságának egyszerűsítése, illetve a rendszer üzemeltetés további automatizálása. Ezeket én nem kommentálnám, mert jelen pillanatban ezt még nem tehetem.
Annyi bizonyos, hogy erre a naptári évre ígéri az Oracle a 11gR2 megjelenését. Amit ígérni tudok, hogy ezen a blogon igyekszem minél gyorsabban beszámolni az újdonságokról, amint azok nyilvánosak lesznek. Másrészt nagyon közeleg az Oracle OpenWorld (október 11-15.) is, melyről ugyancsak igyekszem minél több érdekes hírt publikálni, igaz ezt csak itthonról fogom tenni.
Mit is mondhatnék mást, mint "stay tuned", egyúttal érdemes pillantást vetni kollégáim blogjaira is, melyek ugyancsak egyre aktívabbak: Nagy Péter, Fekete Zoltán

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Sárecz Lajos vagyok, 2003 óta dolgozok az Oracle Hungary Kft-nél értékesítési tanácsadóként. Szakterületem az Oracle Engineered Systems, azaz olyan szerverek, amelyek hardver és szoftver komponensek előre optimalizált konfigurációja.
A blogon publikált vélemények a saját nézeteimet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.
The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.
View Lajos Sárecz's LinkedIn profileView Lajos Sárecz's profile

Search

Archives
« június 2016
HKSzeCsPSzoV
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
Today