Exadata ebook és Exadata Storage Expansion Rack

Két szabadság között épp azon törtem a fejem, mit írhatnék a blogomra, mikor megláttam a hírt, hogy megjelent az Exadata ebook. Elsőre azt hittem a múltkor bejelentett Exadata könyv ebook változatáról van szó, ám kiderült hogy annál sokkal soványabb, ámde annál lényegretörőbb összefoglalás az Exadata előnyeiről egy szép, könyvet szimuláló flash formában. Ugyancsak a héten jelentettük be az Exadata Storage Expansion Rack megjelenését, ami azért izgalmas, mert sok olyan ügyél van, akinek sok lenne az Exadata processzor kapacitása, viszont inkább rendelt volna több tárhelyet bele. Így most már lehetőség van egy kisebb Exadata szekrényt rendelni, plusz hozzá még kiegészítő tároló kapacitást. Az Exadata Database Machine-hez hasonlóan az Exadata Storage Expansion Rack is 3 konfigurációban érhető el:

  • Teljes Rack - 432 TB raw disk storage
  • Fél Rack - 216 TB raw disk storage
  • Negyed Rack - 96 TB raw disk storage

Akár 8 Exadata Database Machine és Exadata Storage Expansion Rack köthető össze a csomag részeként elérhető Infiniband switch-en keresztül, amivel akár 3 Petabyte tároló kapacitás érhető el. 

És ha már Exadata, épp a héten mondta egy kedves ügyfél, hogy azért nem gondolkoznak Exadata-ban, mert nem ismernek konkrét felhasználói esetet, ami alapján meggyőződhetnének arról, hogy számukra is előnyös lenne a megoldás. Nos, létezik egy szép kis gyűjtemény az elérhető és publikus ügyfél sztorikról, amely itt található. Pontosan 20 ügyfél valós története szerepel benne (abból a több nint 1000 eladott Exadata szerverből, amelyről Fekete Zoli is írt nemrég.).

Minden kedves olvasónak jó hétvégét és jó nyaralást!

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Sárecz Lajos vagyok, 2003 óta dolgozok az Oracle Hungary Kft-nél értékesítési tanácsadóként. Szakterületem az Oracle Engineered Systems, azaz olyan szerverek, amelyek hardver és szoftver komponensek előre optimalizált konfigurációja.
A blogon publikált vélemények a saját nézeteimet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.
The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.
View Lajos Sárecz's LinkedIn profileView Lajos Sárecz's profile

Search

Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today