Enterprise Manager Desktop Widget-ek

Az elmúlt hetekben egy kissé elhavazódtam, és itt nem csak az időjárásra gondolok, hanem a munkára is. Pedig tartalom volna bőven, de majd igyekszem bepótolni.

slm.png

Kezdjük mindjárt egy érdekességgel. Pár napja bukkantam rá az Oracle Enterprise Manager-hez fejlesztett widget-ekre. Azt gondolom ezek nagyon hasznos kiegészítések a Grid Control webes felületéhez. Legalábbis számtalanszor kap bírálatot a webes felület annak korlátai, átláthatatlansága miatt. Ezek az új widget-et viszont nagyon tetszetősek és lényegretörőek. A napi munkavégzés közben folyamatosan kinn lehetnek a desktopon, és persze linkelnek a webes felületre, ha valamilyen riasztásról szeretnénk bővebb információt szerezni. Használatukhoz Adobe Air technológia telepítése szükséges.

Jelenleg 3 widget érhető el: Target Search & Monitoring, High-Load Databases és Service Level & Monitoring. Ami számomra a leginkább meglepő, hogy mostanáig sehol nem hallottam ezekről, holott már tavaly augusztusban megjelentek. Még egy blog is indult a témában, ahol nyomon lehet követni az újdonságokat, sőt alakulóban van egy online community is. Kiváncsi lennék az olvasók között bárki használja-e már ezeket, vagy legalább próbálták-e. Ha még nem, szerintem érdemes, egy próbát mindenképp megér.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Sárecz Lajos vagyok, 2003 óta dolgozok az Oracle Hungary Kft-nél értékesítési tanácsadóként. Szakterületem az Oracle Engineered Systems, azaz olyan szerverek, amelyek hardver és szoftver komponensek előre optimalizált konfigurációja.
A blogon publikált vélemények a saját nézeteimet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.
The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.
View Lajos Sárecz's LinkedIn profileView Lajos Sárecz's profile

Search

Archives
« június 2016
HKSzeCsPSzoV
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
Today