Elkezdődött az OpenWorld

Tegnap kezdetét vette az idei Oracle OpenWorld konferencia. Mint az előre jeleztem, Larry és Scott közös keynote-jára tegnap este háromnegyed 6-kor került sor. Viszont sikerült rosszul kiszámolnom ennek hazai időpontját, hiszen nem tegnap reggel, hanem közép európai idő szerint ma hajnalban történt ez. Persze a célom csak az volt, hogy figyeljem hányan szólnak emiatt :-), de sajnos senki, azaz még nem úgy alakul a blogom olvasottsága, ahogy szeretném :-(
No de miről is volt szó a keynote-on. Először is, én sem vettem a fáradtságot, hogy hajnalban háromnegyed 3-kor felkeljek, így még nem volt szerencsém látni, csak az összefoglalóját olvastam. Alapvetően nagyon jó hangulatban telt, másrészt mindkét fél az innovatív megoldásokról beszélt, melyeket kombinálva minden eddiginél hatékonyabb és korszerűbb megoldások születhetnek. Ahogy Scott a végén mondta, szerinte Larry szeretni fogja új játékát. Egyúttal Larry megerősítette, hogy tovább kívánja fejleszteni, és komoly erőforrásokat von be a SPARC és Solaris rendszerekbe, és a MySQL adatbázis-kezelőbe. Talán ez utóbbi, amiről a felvásárlás bejelentése óta még nem ejtett szót, most utalt arra, hogy a Berkeley DB és az InnoDB már rég Oracle tulajdonban van, így már van tapasztalatunk ezen a téren.
Tegnap egyébként bejelentésre került az új TPC-C benchmark eredményünk is, mellyel legyőztük az IBM DB2 és a Power 595 szerver kettősét! Az új benchmark során természetesen használtuk az Exadata V2-nél már bemutatott Flash technológiát, és ami nagyon meggyőző, 26%-kal jobb teljesítményt értünk el 8-szor kevesebb hardver, 4-szer kevesebb energia felhasználásával.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Sárecz Lajos vagyok, 2003 óta dolgozok az Oracle Hungary Kft-nél értékesítési tanácsadóként. Szakterületem az Oracle Engineered Systems, azaz olyan szerverek, amelyek hardver és szoftver komponensek előre optimalizált konfigurációja.
A blogon publikált vélemények a saját nézeteimet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.
The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.
View Lajos Sárecz's LinkedIn profileView Lajos Sárecz's profile

Search

Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today