Dátum formátum probléma az Oracle Enterprise Manager-ben

Az elmúlt fél év során már többször találkoztam azzal a jelenséggel, hogy az Oracle Enterprise Manager-ben megadott dátum formátum nem volt jó. Történt ez úgy, hogy a dátum kiválasztó ikonra klikkelve állítottam be a megfelelő dátumot, vagy az Enterprise Manager által javasolt formátumot kézzel beírva próbáltam a megfelelő dátum formátumot megadni. Az eredmény ugyanaz volt minden esetben: nem fogadta el a formátumot, és a következő hibaüzenetet adta:
Examine and correct the following errors, then retry the operation:
Format Parameters - One or more parameters are not a valid date.

Illetve:
Form validation failures:
Value "Oct-13-2009" in "Start Date is not a date formatted as "dd-MMM-yyyy".

Volt amikor egyszerűen parancssorból indítottam el az adott műveletet, de most legutóbb a Data Masking esetében nem volt publikus API, amin keresztül ezt megtehettem, így a dolog végére kellett járnom. Az hamar kiderült, hogy kliens oldali problémáról van szó, mivel volt olyan kliens, ahol működött. Végül az utolsó ötlet segített. A böngésző nyelv beállításainál (Eszközök -> Internet beállítások -> Nyelvek) egyszerűen fel kell venni az English (United States) [en-us] nyelvet, majd azt beállítani legnagyobb prioritásúra. Ezzel meg is szűnt a probléma. Mondanom sem kell, ez a probléma angol nyelvű Explorer esetében nem jelentkezik.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Sárecz Lajos vagyok, 2003 óta dolgozok az Oracle Hungary Kft-nél értékesítési tanácsadóként. Szakterületem az Oracle Engineered Systems, azaz olyan szerverek, amelyek hardver és szoftver komponensek előre optimalizált konfigurációja.
A blogon publikált vélemények a saját nézeteimet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.
The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.
View Lajos Sárecz's LinkedIn profileView Lajos Sárecz's profile

Search

Archives
« augusztus 2016
HKSzeCsPSzoV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
       
Today