Big Data Appliance és Enterprise Manager 12c

Ma az Oracle Open World első teljes napján folytatódtak a bejelentések. Reggel Thomas Kurian jelentette be az új Oracle Big Data Appliance terméket, amely nem más, mint egy olyan egyben tervezett, tesztelt és épített rendszer, amely tartalmaz egy nyílt forrású Apache™ Hadoop™ szoftvert, Oracle NoSQL adatbázist, Oracle Data Integrator Application Adaptert Hadoop-hoz, Oracle Loader-t Hadoop-hoz és egy nyílt forrású R disztribúciót. A Big Data Appliance, ahogy a neve is utal rá arra való, hogy a nagy mennyiségben keletkező adatokat (pl. mérési adatok) hatékonyan legyünk képesek feldolgozni, elemezni. Ennek érdekében hatékonyan képes együttműködni Oracle Database 11g, Oracle Database Exadata Machine és Oracle Exalytics Business Intelligence Machine termékekkel.


Délután pedig Richard Sarwal jelentette be az új Oracle Enterprise Manager 12c verziót, amely az iparág első olyan megoldása, amely kombinálja a teljes Oracle termékskála menedzsmentjét a komplett vállalati felhő életciklus menedzsmentjével. Magyarul az Enterprise Manager új Cloud Control felületén olyan új képességek érhetők el, amelyek egy felhő üzemeltetése során nélkülözhetetlenek. Ezen új képességek közé tartozik a konszolidáció és kapacitás tervezés, a self-service, a tesztelés, a monitorozás, valamint a metering és chargeback.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About


Sárecz Lajos vagyok, 2003 óta dolgozok az Oracle Hungary Kft-nél értékesítési tanácsadóként. Szakterületem az Oracle Engineered Systems, azaz olyan szerverek, amelyek hardver és szoftver komponensek előre optimalizált konfigurációja.
A blogon publikált vélemények a saját nézeteimet tükrözik, nem feltétlenül egyeznek meg az Oracle álláspontjával.
The views expressed on this blog are my own and do not necessarily reflect the views of Oracle.
View Lajos Sárecz's LinkedIn profileView Lajos Sárecz's profile

Search

Archives
« június 2016
HKSzeCsPSzoV
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
Today