X

Zal de beste chocolade ooit Nederlands zijn?

Julien Harbers
External Communications

Toen ik laatst in de supermarkt was om wat lekkers voor het weekend te kopen, zag ik een aanbieding voor een nieuwe chocoladereep van Tony Chocolonely’s. We mochten een stukje proeven. “Proef dit eens”, zei ik tegen mijn vrouw. “Ik ken het bedrijf, Nederlands van origine en ze maken gebruik van de Oracle Cloud – hun chocolade is overigens Fair Trade en gericht op 100% slaafvrije chocolade.” Mijn vrouw zuchtte even omdat ik het tijdens het weekend weer eens over werk had, we namen toch een hap. De smaak was heerlijk. Gevolg: twee repen gingen mee in onze tas.

Tijdens de rit naar huis vroegen we ons af waarom Tony Chocolonely nu pas in het Verenigd Koninkrijk verkocht wordt. Het Fair Trade-label is tenslotte niet nieuw; Nederlanders bedachten het 40 jaar geleden al. Gelukkig wordt het merk nu ook buiten Nederland steeds bekender; waarschijnlijk ook door de fantastische smaak van Tony Chocolonely. Ik ben binnenkort weer in het land en ga dan op onderzoek uit want het doet me denken aan de parallellen die er zijn tussen de ontwikkeling van Tony Chocolonely en de Oracle Cloud.

Net zoals het chocoladebedrijf breiden we uit; een nieuwe cloud-regio in Nederland is onderdeel van de snelste uitbreiding van cloud-infrastructuur ooit. Eind 2020 zullen we wereldwijd 16 data-regio’s geopend hebben, dat is er elke 23 dagen één. In Europa zullen de nieuwe data regio’s de aanvulling zijn op bestaande centra in het VK, Duitsland en Zwitserland.

Hoewel cloud computing jonger is dan Fair Trade, lijkt het alsof het al langer bestaat. Maar terwijl de meeste organisaties wel enkele workloads in de cloud hebben, is het nog geen mainstream. Minder dan 10% van de computing workloads draait in de cloud. Het zal geen verrassing zijn dat de eerste gebruikers vooral kleinere bedrijven, developers én test- en developmentprojecten zijn. Want de meeste grotere organisaties vinden het riskant om met iets nieuws aan de slag te gaan dat nog niet veelvuldig getest is. Maar aan deze fase is een eind gekomen; er zijn al heel wat meters met cloud computing gemaakt en we hebben goed zicht op de resultaten. 

De migratie van data en computing naar de cloud is gebaseerd op veel nieuwe criteria. Beschikbaarheid, beveiliging, openheid, interoperabiliteit en transparantie van de locatie van de data zullen voorop staan. En daarna zal er nog een tweede review zijn van de beveiligingsdetails. 

We vinden de cloud geweldig, net zoals we Fair Trade geweldig vinden. Dat is niet het issue. De vraag is of de smaak je verwachtingen zal overtreffen. Zal nieuwe technologie zorgen voor de transformatie van je bedrijf? En vertrouw je erop dat het zichzelf kan onderhouden en updaten zonder tussenkomst van een werknemer? 

Ik vind dat er niet veel mensen zijn die slimmer zakendoen dan Nederlanders. Het lijkt me dus veilig om het voorbeeld van Tony Chocolonely te volgen. Maak geen product als alle anderen. Verras je klanten met iets veel beters dan dat ze verwachten. Misschien zelfs een product dat ze niet konden bedenken voordat ze het proefden (en ja, je kunt ook een gratis trial krijgen van onze Oracle Cloud).

Dit artikel is geschreven door Andrew Sutherland, Senior Vice President Systems & Technology EMEA en APAC bij Oracle. 

Be the first to comment

Comments ( 0 )
Please enter your name.Please provide a valid email address.Please enter a comment.CAPTCHA challenge response provided was incorrect. Please try again.